Krstičević: “Nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion”

Krstičević: “Nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion”

Ministar obrane Damir Krstičević pozvao je da se temeljito i odgovorno sagleda cijela kronologija procesa pripreme i provedbe nabave zrakoplova, te da se u smirenoj i argumentiranoj raspravi razjasni situacija.

“Vlada je to pokušala riješiti. Izanalizirat ćemo proces, potpisan je ugovor, nema financijske štete. Hrvatska je postavila sva potrebna pitanja. Vidjeli ste kako izlaze različiti dokumenti, da smo dobivali sva potrebna jamstva”, kazao je Krstičević.

“Nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion”

“U procesu koji je veoma složen, nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion. Vidjet ćemo kompletno sve što se tiče procesa i staviti sve u saborsku raspravu. Puno je dokumenata, izazova i posla”, dodao je.

Krstičević je zajedno s Plenkovićem posjetio vojarnu 116. brigade Hrvatske vojske, koja je otvorena u rujnu prošle godine i u njoj je smještena novoustrojena postrojba Hrvatske ratne mornarice – satnija mornaričkog desatnog pješaštva.

Naglasio je da Vlada sustavno jača Hrvatsku vojsku i ulaže u sustav, te da je promijenjen raspored vojske kako bi bili još brži i spremniji pomoći narodu u nevoljama.

“Drago mi je da smo u Dubrovačko-neretvansku županiju povukli vojsku, moćnu postrojbu koja će imati takve sposobnosti da kroz jedan manevar projicira tu sposobnost u bilo koji prostor županije, našeg otočja i priobalja. Za nas su Ploče strateška točka Hrvatske ratne mornarice. Ova postrojba je u funkciji mira i sigurnosti na prostoru Dalmacije”, istaknuo je Krstičević. (Hina)

Foto/screenshot/NovaTv

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI