Krstičević: Mir, sloboda i Hrvatska vojska su ostavština Oluje

Krstičević: Mir, sloboda i Hrvatska vojska su ostavština Oluje

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u nedjelju kako su mir i sloboda ostavština Oluje te Hrvatska vojska koja je jamac mira i sigurnosti.

Odgovornost je svih nas u Hrvatskoj, izjavio je za Novu TV, da stanje iz dana u dan bude bolje, kako bi ljudi mogli bolje i kvalitetnije živjeti te da imamo jako gospodarstvo, snažne institucije i da je Hrvatska u punini demokratska država.

Istaknuo je kako smo članica NATO-a, EU zte izrazio uvjerenost da Hrvatska ima sjajnu perspektivu.

Nije se htio osvrtati na srbijanske poruke o Oluji. “Mogu samo kazati da će se Oluja dogoditi uvijek, bilo kome tko želi ugroziti Hrvatsku”, poručio je hrvatski ministar obrane.

Odgovarajući na pitanje o povlačenju Hrvatske vojske iz Afganistana ocijenio je kako je to pitanje Sabora i cijele Vlade. Moramo pratiti stanje, gledati sigurnosnu situaciju Afganistana i voditi računa o svakom hrvatskom vojniku, naglasio je.

Krstičević je oko nabave eskadrile borbenih zrakoplova podsjetio kako su otvorili drugi proces te istaknuo kako će se u njemu doći do višenamjenskoga borbenog zrakoplova. “Uvjeren sam da će ova Vlada riješiti to strateški bitno pitanje za Hrvatsku”, poručio je ministar.

Tekst/Hina/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI