Ministar Krstičević: Zadaća svih je jačati ekonomiju i identitet hrvatske države

Ministar Krstičević: Zadaća svih je jačati ekonomiju i identitet hrvatske države

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u ponedjeljak je povodom Dana neovisnosti rekao kako je zadaća svih graditi Hrvatsku i institucije, jačati hrvatsku ekonomiju, da svaki čovjek može živjeti od svojega rada u društvu jednakih mogućnosti.

Istaknuo je kao zadaću i očuvanje identiteta hrvatske države, a na zamolbu novinara osvrnuo se na druga aktualna pitanja, izbore u BiH i aferu SMS.

Kad je riječ o mogućim propustima u sigurnosnom sustavu, rekao je da “kao sustav reagiraju” te da “svaki treba raditi svoj posao i preuzimati odgovornost, treba znati tko je odgovoran u državi i taj treba preuzeti odgovornost”, prenosi N1.

Upitan vidi li odgovornost Milijana Brkića, odgovorio je: “Danas je Dan neovisnosti. Mislim da je najvažnije da smo dobili državu, ogromnom žrtvom i velikom zahvalnošću puno ljudi”. “Za današnji Dan neovisnosti fokusiran sam na Dan neovisnosti”, istaknuo je Krstičević.

Vjerujete li Brkiću – inzistirali su novinari, a Krstičević poručio: “Ja samo vjerujem i služim hrvatskoj državi”.

A služi li Brkić, nastavili su novinari, a on zaključio: “Svatko ima ime i prezime i što se tiče kolege Brkića – on je Milijan Brkić i pitajte njega. Što se tiče mene osobno, ja sam fokusiran na sustav sigurnosti i obrane”.

Zamoljen da komentira kritičke tonove s mise, rekao je da je jučer bio i na hodočašću vojske u Mariji Bistrici i da je slušao misu, ali da ne želi komentirati nešto za što nije odgovoran.

“Uvijek krećem od sebe – kad je rat počeo, javio sam se kao i drugi branitelji, sudjelovao sam cijelo vrijeme, branio Hrvatsku, rat je završio, pobijedili smo, brutalna velikosrpska agresija je izvršena na Hrvatsku, nakon rata otišao sam van, 2000. znate da sam potpisao pismo protiv kriminalizacije Domovinskog rata”, pobrojao je Krstičevć.

“Ovo je slobodna zemlja, svi imaju mogućnost da izraze mišljenje i svatko treba krenuti od sebe”, istaknuo je.

Osvrćući se na izbore u BiH, rekao je kako je zasad još riječ o neslužbenim rezultatima, a kad budu konačni, rekao je, vjerujem da će ljudi koji su odgovorni za to dati komentar. Dodao je i da mu je, kao čovjeku, žao što se to tako dogodilo.

Sigurno da nije dobro za odnose ako većinski narod bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH, smatra potpredsjednik Vlade.

Komplicirani ustroj BiH podrazumijeva koaliranje na državnoj razini u bilo kojem slučaju ishoda izbora a u Federaciji BiH vlast je moguće uspostaviti isključivo temeljem proporcionalne zastupljenosti Bošnjaka i Hrvata u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI