Krstičević s Laurom Cooper iz Ministarstva obrane SAD-a

Krstičević s Laurom Cooper iz Ministarstva obrane SAD-a

“Suradnica američkog ministra obrane Hrvatsku nazvala ključnim faktorom stabilnosti i sigurnosti u regiji”

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak se sastao sa suradnicom američkog kolege Jima Mattisa, Laurom Cooper koja je naglasila da je Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor u stabilnosti i sigurnosti u regiji, priopćeno je iz MORH-a.

Tom prigodom u MORH-u su održane bilateralne obrambene konzultacije predstavnika Ministarstava obrane Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, gdje je potvrđena odlična suradnja i strateško partnerstvo Hrvatske i SAD-a.

Ministar Krstičević istaknuo je da je SAD ključan strateški partner Hrvatske u području obrane i sigurnosti i zahvalio na dosadašnjoj američkoj donaciji i potpori u razvoju sposobnosti koju SAD pruža Hrvatskoj.

Suradnica američkog ministra Mattisa Laura Cooper na početku je čestitala ministru Krstičeviću na primanju u Kuću slavnih Ratne škole kopnene vojske SAD-a, istaknuvši kako je ovo veliko priznanje za Republiku Hrvatsku. Također, Cooper je naglasila kako je Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor u stabilnosti i sigurnosti u regiji.

Američka strana iznimno je pohvalila hrvatske doprinose sustavu kolektivne sigurnosti Saveza, kao i hrvatske napore u opremanju i modernizaciji OSRH, što se osobito odnosi na odluku Vlade RH o nabavci višenamjenskih borbenog aviona F-16 Barak.

Prilikom obrambenih konzultacija razgovaralo se o temama od zajedničkog interesa, s naglaskom na zajedničko sudjelovanje u operacijama i misijama NATO-a, globalnu sigurnosnu situaciju i aktualnosti na području jugoistočne Europe.

Autor/H/B.B./Foto/MORH/K.Brigljević

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI