MUP: Kriminalističko istraživanje afere SMS se nastavlja

MUP: Kriminalističko istraživanje afere SMS se nastavlja

Nakon napisa u Nacionalu da je kum Milijana Brkića naredio optuženiku iz afere SMS Franji Vargi da elektronski nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića MUP je u utorak izvijestio da je policija o svim saznanjima izvijestila državno odvjetništvo te da se kriminalističko istraživanje ovog slučaja nastavlja.

“Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba. Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, priopćio je MUP.

Nacional je u broju od utorka objavio da je u ožujku prošle godine Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od informatičkog stručnjaka Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Varga na to navodno nije pristao. “Jedno su žene i intimne prijateljice, a drugo je državni vrh koji je pod paskom SOA-e i ostalom zaštitom”, objavio je Nacional. (Hina)

Foto montaža: Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI