POČINJE IZGRADNJA NOVE OŠ BUKOVAC Stanko Gačić: “krajnji cilj nije kozmetičko uljepšavanje već novi prostor koji će ispunjavati sve potrebe najmlađih”

POČINJE IZGRADNJA NOVE OŠ BUKOVAC Stanko Gačić: “krajnji cilj nije kozmetičko uljepšavanje već novi prostor koji će ispunjavati sve potrebe najmlađih”

U društvu predstavnika Vijeća roditelja, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić jučer su obišli OŠ Bukovac koja je teško stradala u nedavnom razornom potresu koji je zadesio Grad Zagreb.

„Dvije godine lomimo koplja na pitanju trebali li ići u rekonstrukciju postojećeg ili u izgradnju novog objekta. Odluka je konačno donesena te će  2021. više od 650-ero djece ići u novu OŠ Bukovac. Prošle smo godine izgradili novu školu u Ivanjoj Reci, investirali smo oko 700 milijuna kuna u izgradnju novih i u rekonstrukciju starih školskih objekata, a podsjećam da smo u zadnjih dvadeset godina uložili ukupno oko 8 milijardi kuna u slične projekte!“, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je dodao da nema namjeru posustati s aktivnostima koje podižu standard zagrebačkih škola i pratećih objekata vezanih uz njih.

Zahvalivši se Gradonačelniku na podršci, predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo je izrazila zadovoljstvo održanim susretom. „Nama roditeljima je bitno da se rokovi izgradnje poštuju, a to je kraj 2021. Oko 650-ero školske djece će se dotad rasporediti na četiri lokacije, odnosno u četiri škole“.

Na posljednjem obilasku škole dogovorene su tri zajedničke kave – naglasila je Lovorka Pezo, predsjednica Vijeća roditelja. Prva je danas kad imamo građevinsku dozvolu, druga će biti na postavljanju kamena temeljca a treća prilikom otvaranja nove škole.

Predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić je naglasio da krajnji cilj nije kozmetičko uljepšavanje već novi prostor koji će ispunjavati sve potrebe najmlađih jer se radi o najvećoj školi s najvećim brojem učenika na području Maksimira.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Grad Zagreb

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI