Zamjenik ravnateljice Klinike “Fran Mihaljević” Dr. Čivljak: Ako sumnjate na zarazu koronavirusom COVID-19, prvo telefonom nazovite liječnika

Zamjenik ravnateljice Klinike “Fran Mihaljević” Dr. Čivljak: Ako sumnjate na zarazu koronavirusom COVID-19, prvo telefonom nazovite liječnika

Zamjenik ravnateljice Klinike “Dr. Fran Mihaljević” Rok Čivljak podsjetio je jutros građane da o potencijalnoj izloženosti koronavirusu prvo telefonski obavijeste liječnika obiteljske medicine te istaknuo kako je važno i da svi zdravstveni djelatnici razmišljaju o bolesnicima i kontaktima.

U emisiji HRT-a U mreži Prvog upozorio je još jednom građane da, prema uputama Stožera, o potencijalnoj izloženosti virusu telefonski obavijeste liječnika obiteljske medicine kako bi se na pravi način usmjerili hitnoj službi, da se ne dogodi ono što se sinoć dogodilo u KB-u Dubrava.

Događa se sve rutinski, sve ono što se događa u ovakvim epidemijskim situacijama. U idućim danima možemo očekivati još slučajeva, ali važno je da svi zdravstveni djelatnici razmišljaju o bolesnicima i kontaktima, rekao je zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti  “Dr. Fran Mihaljević” Rok Čivljak.

Koronavirus nije potvrđen kod muškarca zbog kojeg je u utorak navečer bio zatvoren Hitni odjel zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava. On je došao na hitni prijem došao bolesnik sa sumnjom na gripu, a kako se zbog cjelokupne epidemiološke slike, nije mogla  isključiti i sumnja na koronavirus, on je odvezen u Kliniku za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” gdje je bio testiran i zadržan.
Nakon dezinfekcije, Hitni prijem je sinoć otvoren. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI