EPIDEMIJA KORONAVIRUSA Božinović: Policija izvršila 57 kontrola zbog nepridržavanja samoizolacije, 18 ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA Božinović: Policija izvršila 57 kontrola zbog nepridržavanja samoizolacije, 18 ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naveo je u nedjelju na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, da je u proteklih 24 sata izvršena kontrola po dojavama za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije izazvane zaraze koronavirusom.

“Od toga 18 njih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima”, kazao je. Ranije je istaknuto i da se prekršajne kazne kreću do 8.000 kuna osobama koje se ne pridržavaju samoizolacije.

Božinović je naglasio da je nerealno očekivati da policija u svakom trenutku može kontrolirati broj ljudi koji su u samoizolaciji.

“Postupamo po dojavama, a one mogu biti različite. To je bitno, to je nešto što je policija napravila kako bi pomogla svima u ovom trenutku. Kada se nekome kaže da mora biti u samoizolaciji, naš informatički sustav, tj. naši policajci to mogu provjeriti u njemu. Kada nekog zaustave u prometu, ne samo da će se vidjeti ima li ta osoba vozačku nego i je li joj propisana mjera samoizolacije”, kazao je.

Naveo je da je 51 osoba u karanteni, 49 u Splitu, u Dubrovniku dvoje. Ima 48 objekata karantena, 21 je mobiliziran, 12 je namijenjeno za vozače kamiona.

“Situacija u Europi se pogoršava, mjere su rigoroznije. Apeliram da ono što izgovara stožera neka se prati”, dodao je Božinović ponovivši da sva putovanja treba odgoditi.

Autor/ Totalno.hr/ Hina/ Foto: screenshot/ HRT4

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI