Božinović: U borbi protiv koronavirusa na terenu angažirano 25.000 operativaca

Božinović: U borbi protiv koronavirusa na terenu angažirano 25.000 operativaca

U borbi protv koronavirusa angažirano je 18.104 osoba iz svih operativnih i pridruženih snaga civilne zaštite i Državnog inspektorata, a na terenu je svakodnevno angažirano 7000 policajaca, izvijestio je na sjednici Vlade njezin potpredsjednik  Davor Božinović.

”Aktivnosti su neprestane, a o idućim će se javnost izvijestiti ovisno o odlukama koje će donositi Vlada”, kazao je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Božinović je izvijestio da je zajedničkim angažmanom diplomatsko-konzularne mreže i Ravnateljstva civilne zaštite dosad uspješno repatrirane 1562 osobe, od kojih je 17 stiglo iz zemalja izvan Europske unije. Na povratak u Hrvatsku čeka 1467 osoba, od kojih je 598 iz trećih zemalja, a 869 iz Europe, precizirao je.

Govoreći o važnosti pravovremenog dotoka informacija i upoznavanja građana s relevantnim informacijama, Božinović je naglasio da djeluju i svi komunikacijski kanali, među kojima je i Vladina stranica koronavirus.hr.

Bilježi se pojačani broj korisnika stranica Ravnateljstva civilne zaštite, njih 450.000. Broj 113 je dosad primio više od 459.000 upita građana, a broj 112 oko 61.000, dok YouTube kanal koji prenosi informacije stožera civilne zaštite ima 36.000 pretplatnika s 14,5 milijuna pregleda, precizirao je Božinović.

”Pitanje informiranja građana je od prvog dana postavljeno kao jedno od ključnih pitanja nošenja s ovom krizom. Pritom zahvaljujem svim hrvatskim medijima koji toj mjeri daju dodatni doprinos. Rezultati koji govore o dnevnom rastu i činjenici da se držimo bez eksponencijalnog rasta je sigurno doprinos svih tih kanala informacija koje su podigle svijest o opasnostima”, kazao je.

Odluke privremenog karaktera koje se tiču radnog vremena trgovina i tržnica su organizirane na način na koji možemo biti zadovoljni, dok se nedostaci rješavaju na licu mjesta, zaključio je Božinović. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI