KORONAVIRUS Dosad četiri zaražena u Krapinsko-zagorskoj županiji

KORONAVIRUS Dosad četiri zaražena u Krapinsko-zagorskoj županiji

Za četiri osobe dosad je potvrđena zaraza koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji, a među njima je i djelatnik tvrtke Vetrpack Straža iz Huma na Sutli koji je nakon prošlomjesečnog poslovnog boravka u inozemstvu u srijedu osjetio simptome bolesti.

Direktor tvrtke Tihomir Premužak telefonski je u četvrtak izjavio Hini da su djelatnici tvrtke jučer bili u kontaktu sa županijskim epidemiologom te su postupili po njegovim uputama, a u kućnoj samoizolaciji su sve osobe koje su bile u izravnom kontaktu sa zaraženim.

Riječ je o 30-ak djelatnika koji zasad nemaju simptome bolesti i redovito prate svoje stanje postupajući prema uputama epidemiologa, kazao je Premužak koji je također u samoizolaciji.

“Svi koji smo sad doma moramo mjeriti temperaturu dvaput dnevno, moramo biti izolirani u svojim kućama, ne izlaziti van i ukoliko nemamo nikakvih simptoma, dva tjedna nakon zadnjeg kontakta sa zaraženim možemo se vratiti na posao”, dodao je.

Vetropack Straža, tvrtka koja proizvodi, prodaje i distribuira staklenu ambalažu na tržištima diljem jugoistočne Europe, radi i dalje, a direktor Premužak vjeruje da će se svi koji su trenutno u samoizolaciji kroz dva tjedna moći vratiti na svoja radna mjesta. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI