BROJ UMRLIH RASTE Smrtonosni koronavirus odnio prve žrtve u Bugarskoj, Švedskoj, Belgiji, Irskoj

BROJ UMRLIH RASTE Smrtonosni koronavirus odnio prve žrtve u Bugarskoj, Švedskoj, Belgiji, Irskoj

Bugarska, Irska, Švedska objavile su prve žrtve epidemije koronavirusa u srijedu, kao ranije i Belgija u kojoj je broj umrlih u nekoliko sati porastao na tri, prenose agencije.

Šezdesetšestogodišnjakinja je prva žrtva koronavirusa u Bugarskoj, pripćilo je bugarsko ministarstvo zdravstva.

Žena je u utorak primljena u bolnicu u Sofiji s akutnom upalom pluća. Koronavirus je dijagnosticiran i njezinu 74-godišnjem suprugu koji se bori za život, dodaje se u priopćenju, prenosi Reuters.

U toj balkanskoj zemlji dosad je sedam potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

I Švedska je u srijedu izvijestila o prvoj osobi koja je umrla od posljedica koronavirusa, izvijestila je bolnica u Stockholmu, navodeći da je riječ o starijem pacijentu koji je bio na odjelu intenzivne skrbi.

Švedska je krajem siječnja izvijestila o prvom slučaju zaraze koronavirusom.

Tri osobe u dobi od 73, 86 i 90 godina umrle su u Belgiji od koronavirusa, navodi se u novom priopćenju belgijskog ministarstva zdravstva objavljenom u srijedu poslijepodne, prenosi France Presse.

U toj zemlji, gdje je zabilježeno 314 slučajeva zaraze, ministrica zdravstva Maggie De Block rekla je tijekom jutra da je koronavirus odnio prvu žrtvu.

Riječ je o 90-godišnjakinji koja je hospitalizirana u Bruxellesu zbog “teške upale pluća”, ali je bolovala i od drugih bolesti, rekla je na tiskovnoj konferenciji.

Irsko ministarstvo zdravstva potvrdilo je u srijedu prvi smrtni ishod zbog koronavirusa, objavio je Reuters.

Pacijent je bio jedan od 34 potvrđena slučaja zaraze u Irskoj.

Dva nova slučaja potvrđena su u srijedu u Sjevernoj Irskoj, britanskom teritoriju koji ima otvorenu granicu s Republikom Irskom, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 18, objavilo je sjevernoirsko ministarstvo zdravstva.  (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI