Korizmeni susret hrvatskih branitelja u svetištu Majke Božje u Remetama

Korizmeni susret hrvatskih branitelja u svetištu Majke Božje u Remetama

Na petu korizmenu nedjelju, 18. ožujka 2018., u svetištu Majke Božje u Remetama u Zagrebu, održao se korizmeni susret hrvatskih branitelja potaknut svetopisamskim riječima: “Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih” (Mt 24, 12).

Dugačka kolona branitelja krenula je oganizirano prema glavnom ulazu crkve, u organizaciji gosp. Vlade Čuture i župnika Antonija Marijo Čirka, koji je ujedno i predvodio euharistijsko slavlje.

Korizmeno susretu hrvatskih branitelja prisustvovali su Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, savjetnik predsjednice RH Ante Deur, saborski zastupnik HDZ-a dr.Ivan Ćelić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, generali Ljubo Ćesić Rojs, Josip Lucić, Mladen Markač, Zvonko Peternel te mnogi drugi predstavnici braniteljskih udruga.


Remetski župnik Čirko osvrnuo se na ratifikaciju Istanbulske konvencije i Vladu Republike Hrvatske koja pod okriljem demokracije pokušava navest narod da misle kako je to dobro.

Kaže da se Crkva „zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju“ i poziva „odgovorne i javne djelatnike da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni“.

Znamo da Bog nije daleko od čovjeka koji svoj život daruje drugima. Ono što je skriveno ljudskim očima, čuvano je u Božjemu srcu. No, kušnje su velike. Zato smo u ovome zajedništvu da budemo ojačani u ispravnim nakanama, da se ne umorimo u zalaganju za dobro, rekao je župnik Čirko.

Nakon župnikovog nadahnjujućeg domoljubnog govora, okupljenima se obratio i Vlado Čutura koji kaže “danas su naši generali ministranti, svatko od nas je ministrant i ovdje živi i izvor naše nade, kada se nalazimo u kušnji odustajanja od dobra.“

Bila je to prigoda da se prilikom druženja hrvatskih branitelja iskažu osjećanja i mišljenja na trenutačna politička kretanja u državi.
Foto/Božidar Bebek/Totalno.HR
Foto galerija:
KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI