Kuščević: Korištenje Vladinog zrakoplova bilo je ekonomično rješenje sukladno zakonu

Kuščević: Korištenje Vladinog zrakoplova bilo je ekonomično rješenje sukladno zakonu

Izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke i Vlade Andrejem Plenkovićem prošlog je tjedna sudjelovalo na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Finskoj, a putovali su službenim Vladinim zrakoplovom u čemu politički tajnik Lovro Kuščević ne vidi ništa sporno jer, kaže, premijer koristi avion sukladno odluci Vlade i zakonima, a takav način putovanja je ekonomičan jer su Plenković i delegacija imali niz bilateralnih sastanaka.

“Ja sam u Finskoj, kao i predsjednik Vlade i cijela delegacija, imao niz bilateralnih sastanaka s kolegicama i kolegama ministrima, europskim saborskim zastupnicima, a upravo radi načela ekonomičnosti išli smo tim avionom”, rekao je Kuščević u petak novinarima dodajući kako “predsjednik Vlade koristi avion sukladno odluci Vlade i sukladno zakonu”.

Plenković je prošlog tjedna održao bilateralni sastanak s finskim premijerom Juhom Sipilom te zajedno s izaslanstvom HDZ-a sudjelovao na stranačkom kongresu EPP-a, gdje je izabran Manfred Weber, član Kršćansko-socijalne unije (CSU), kao EPP-ova vodećeg kandidata za predsjednika Europske komisije.

U izaslanstvu HDZ-a bili su glavni tajnik Gordan Jandroković, potpredsjednik Tomislav Tolušić, politički tajnik Lovro Kuščević, međunarodni tajnik Davor Božinović, predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Nada Murganić i drugi stranački dužnosnici, zastupnici i zastupnice u Europskom parlamentu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI