Zoran Milanović ime je koje se spominje kao najjača konkurencija aktualnoj predsjednici Grabar-Kitarović. Ne daje izjave, ne komentira politiku, a rejting mu raste

Zoran Milanović ime je koje se spominje kao najjača konkurencija aktualnoj predsjednici Grabar-Kitarović. Ne daje izjave, ne komentira politiku, a rejting mu raste

Može li se čovjek povući iz politike i posvetiti svom privatnom poslu, ne davati izjave, ne komentirati aktualna politička zbivanja; ukratko ne iskakati iz paštete, a da mu rejting svejedno naraste? I to dvostruko. Može, kao što političar može svakodnevno davati izjave i održavati tiskovne konferencije na tjednoj bazi, a da mu rejting pada.

Dvojica šefova SDP-a, aktualni i bivši, najbolji su primjer. No ovo što je uspio Zoran Milanović ipak je jedinstveno. Samo novi val špekulacija o tome da je nikad bliže odluci da se ipak kandidira za predsjednika države za godinu dana i uđe u utrku za Pantovčak podigli su ga sa skromnih 2,7 posto na 5,2 posto na ljestvici napopularnijih hrvatskih političara. Vijest je izazvala i pravu pomutnju u Partiji. Toliku da je i potpredsjednik stranke SDP-a Zlatko Komadina odmah poručio da je Milanović sam sebe diskvalificirao kao kandidata SDP-a. Što bi bilo kada bi se Milanović uistinu i kandidirao i krenuo s kampanjom?

Iako ne potvrđuje, bivši premijer Zoran Milanović ime je koje se spominje kao najjača konkurencija aktualnoj predsjednici Grabar-Kitarović.

Predsjednica će o drugom mandatu odlučiti poslije europskih izbora. Nakon svađe s Vladom zbog Marakeša, prema anketama izgubila je četvrtinu pristaša, a tomu su joj se podrugljivo narugali i u HDZ-u – stranci iz koje je potekla. Prvi joj je službeni protukandidat bivši MOST-ovac Marko Vučetić. Izbori će se održati vjerojatno krajem sljedeće godine, no kampanja je za neke davno počela, a prava borba za Pantovčak tek se očekuje.

Autor/Totalno.HR/izvor/Petra Maretić-Žonja/večernji list/Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI