“OČUVANJE OKOLIŠA NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI GRADSKOG HNS-a” Tomislav Stojak: želimo motivirati grad, Holding i Tržnice da krenu sa uređenjem zagrebačkih tržnica

“OČUVANJE OKOLIŠA NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI GRADSKOG HNS-a” Tomislav Stojak: želimo motivirati grad, Holding i Tržnice da krenu sa uređenjem zagrebačkih tržnica

Gradska organizacija HNS-a shvaća u potpunosti važnost zaštite okoliša i tiskovna konferencija koja je održana u subotu je jedna od prvih akcija kojima želimo potaknuti Zagrepčane da se što je moguće manje koriste plastične vrećice i sve vezano uz plastiku.

-Zato smo na međunarodni dan zaštite ekopotrošača organizirali akciju podjele papirnatih, recikliranih vrećica kao i voća koje simbolizira zdrav način života. Smatramo da Zagreb mora više posvetiti pažnju ekološkom načinu života i ponuditi sve ono što je potrebno da se to i ostvari, kaže Stojak.

Akcija je provedena podno Dolca, najveće i najvažnije zagrebačke tržnice jer se i na taj način želi upozoriti da ponuda tržnica mora biti puno kvalitetnija.

“Ja se već godinama zalažem za obnovu zagrebačkih tržnica, naglasio je Stojak, pa ovom akcijom i akcijom koja će se održati slijedeće subote želimo motivirati grad, Holding i Tržnice da krenu sa uređenjem zagrebačkih tržnica. To se prvenstveno odnosi na tržnice koje su važne za pojedine kvartove kao što je recimo Špansko gdje je potrebno natkrivanje tržnice. Tržnica Volovčica je praktički prestajala postojati i u katastrofalnom je stanju, a tržnica na starom Trnju ne postoji i propala je. Tržnica u Vrapču godinama traži uređenje a gradska četvrt je čak osigurala i sredstva za to ali se ništa nije pokrenulo. Dakle, apleiramo na grad da se konačno probudi jer ne treba zaboraviti da su tržnice identitet Zagreba a građanima i gostima grada treba omogućiti kvalitetniju ponudu”, rekao je Tomislav Stojak predsjednik GO HNS-a Grada Zagreba.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI