VIII. Konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa – Božinović: Objediniti znanje i struku oko rješavanja katastrofa

VIII. Konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa – Božinović: Objediniti znanje i struku oko rješavanja katastrofa

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite danas se na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održala VIII. Konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je na PMF-u sudjelovao na Konferenciji Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

“Ovo je vrlo važna tema, hrvatska platforma za smanjenje rizika od katastrofa kao model kako okupiti svo znanje vezano za prirodne ili ljudske katastrofe. Ova inicijativa potiče suradnju svih koji se bave fenomenima koji su važni za sigurnost ljudi, a nisu vezani samo za državne, već i znanstvene institucije i struku koja je svakodnevno angažirana po određenim pitanjima”, kazao je ministar.

Dodao je kako je upravo pridruživanje nekih službi u novo Ravnateljstvo civilne zaštite način na koji će objediniti znanje i struku oko rješavanja katastrofa.

“To treba povezati u jedan sistem koji će nam davati ideje i rješenja za katastrofe. Sigurnost je kompleksna i nemamo luksuz zanemariti bilo koji dio struke ako nisu dio državne institucije. Širimo se prema svima koji mogu dati doprinos sigurnosti građana”, zaključio je Božinović.

Prisutnim sudionicima konferencije predstavnicima tijela državne uprave, znanstvenih institucija, članovima akademske zajednice, predstavnicima privatnog sektora i ostalim sudionicima u radu Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa u sustavu civilne zaštite uvodno su se obratili organizatori konferencije pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut, koji je istaknuo kako je aktivno sudjelovanje u smanjenju katastrofa zadaća svih nas, te dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof. dr.sc. Aleksandra Čižmešija navodeći kako je Prirodoslovno-matematički fakultet posvećen razumijevanju rizika kroz znanstveno i stručno djelovanje te aktivan sudionik kroz rad svoje Seizmološke službe.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI