Plenković: Ne želim komentirati “trivijalne” komentare izabranog predsjednika RH Zorana Milanovića

Plenković: Ne želim komentirati “trivijalne” komentare izabranog predsjednika RH Zorana Milanovića

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Dubrovniku kako ne želi komentirati “trivijalne” komentare izabranog predsjednika RH Zorana Milanovića i da ne zna zašto se netko tko još nije stupio na dužnost ‘miješa’ u nešto te te dometnuo da je fizički neizvedivo biti i u Portugalu i u Rijeci.

Milanović je, naime, spočitnuo Plenkoviću da je jučer trebao biti u Rijeci na otvaranju Europske prijestolnice kulture, a u Portugal na sastanak poslati svog šefa kabineta.

„Vlada je podržala projekt EPK i u Rijeci su bili i ministrica kulture te ministri prometa i turizma, kao i moj savjetnik, a ja sam u Portugalu bio kao predsjedavajući Europskog vijeća. Fizički je bilo nemoguće biti na dva mjesta, a nisam ja određivao termin sastanka u Portugalu. To su smiješne stvari. Milanović je to možda zaboravio jer se time nije dugo bavio pa možda nije svjestan o čemu smo jučer razgovarali. U idućoj financijskoj perspektivi dobivat ćemo sredstva da bismo pomagali i projekte kao što je EPK u Rijeci“, rekao je Plenković.

Izjavio je kako Hrvatska ima pod kontrolom situaciju s korona virusom.

„Sva su ministarstva, stožeri i koordinacije angažirani i rade. Radimo planove i nema panike, staloženo i mudro, sve u interesu građana. U koordinaciji smo i na razini Europskog vijeća, a u tijeku smo sa svime što se događa u Kini te na razini Svjetske zdravstvene organizacije“, rekao je premijer.

Ocjenu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da je Vlada odlična u vanjskoj politici, ali je na unutarnjoj krenula u pogrešnom smjeru, što je narod prepoznao na izborima, Plenković je rekao kako će se sve karte otvoriti u unutarstranačkoj kampanji.

„Onda ćemo vidjeti tko je što napravio. U našem mandatu imamo zdrav gospodarski rast bez zaduženja i sa smanjenim javnim dugom i 85 posto povučenih sredstava EU te većom zaposlenosti i većim ulaganjima, za razliku od onog koji nepotrebno komentira tko je gdje 1. veljače. Poručite gospodinu Penavi da detaljnije prati što se radi, naročito za Vukovar. Spomenut ćemo 30 stranica postignuća i potpore Vukovaru pa ćemo vidjeti tko je što dao i učinio“, rekao je Plenković. (Hina)

Foto: PRESS VLADA RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI