Plenković ne može komentirati detalje ‘afere SMS’ bez cjelovite informacije: “Želimo da se cijela ta priča zaista rasvijetli do kraja”

Plenković ne može komentirati detalje ‘afere SMS’ bez cjelovite informacije: “Želimo da se cijela ta priča zaista rasvijetli do kraja”

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i šef HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak u Bruxellesu da ne može komentirati medijske napise da je Blaž Curić, kum potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, zatražio od Franje Varge, optuženika iz ‘afere SMS’, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića ograđujući se da nema potrebnih saznanja.

“Što se tiče detalja koji izlaze u medijima, ja zaista nemam podataka iz istrage niti ih mogu imati kao predsjednik Vlade. Želimo da se cijela ta priča zaista rasvijetli do kraja i to govorim od početka”, odgovorio je Plenković na pitanje novinara jeli on osobno ili njegov tim bio meta navodnog prisluškivanja.

“Znate da je fabriciranje navodnih SMS poruka između mene i Martine Dalić nešto što je pušteno u javnost, sigurno ne s ciljem da stabilizira vladu, nego da je destabilizira. S obzirom na kvalitetu uratka bilo je jasno da je riječ o fabrikaciji”, rekao je Plenković.

Novinari su Plenkovića pitali i što će učiniti ako se pokaže da krak te skupine koja stoji iza afere seže do samog vrha HDZ-a.

“To ćemo kada zaista utvrdimo što je tu točno na stvari. Nemam te podatke, detalje i ne mogu o tome suditi. Kada dobijemo cjelovitu informaciju zakonitim, pravnim putem, kako je jedino i moguće, onda ćemo o tome razmišljati. U ovoj fazi ja jednostavno iz svoje ustavne i prave pozicije nemam dovoljno saznanja da izričem bilo kakav kategorički stav, a da nisam siguran u to što kažem”, rekao je Plenković.

Za medijske napise o različitim podacima površine kuće ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Plenković je rekao da će to sam ministar objasniti.

“Koliko sam razumio, on će to sam pojasniti javnosti. Mi smo jučer čuli i rekao mi da je nekoliko puta sve to objasnio”, rekao je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI