Kardinal Vinko Puljić komentirao rezultate predsjedničkih izbora u Hrvatskoj: “Narod je rekao svoje. Ja poštujem demokraciju i volju naroda”

Kardinal Vinko Puljić komentirao rezultate predsjedničkih izbora u Hrvatskoj: “Narod je rekao svoje. Ja poštujem demokraciju i volju naroda”

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je u ponedjeljak u Sarajevu kako od konačnih rezultata predsjedničkih izbora u Hrvatskoj očekuje prije svega nastavak izgradnje dobrih odnosa s Bosnom i Hercegovinom.

Komentirajući novinarima rezultate prvoga kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i ulazak Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović u drugi krug, vrhbosanski nadbiskup je kratko kazao kako je „narod rekao svoje .“

“Ja poštujem demokraciju i volju naroda ,“ kazao je kardinal Puljić.

On je izrazio nadu da će odnosi između Hrvatske i BiH biti dobri i nakon što RH izabere novog predsjednika, ali je upozorio i kako „to ne ovisi samo o jednoj strani“.

„Bitno je kako će se i BiH postaviti prema svojim susjedima pa i prema Hrvatskoj. Nama svima u regiji mora biti jasno da moramo živjeti u susjedstvu i surađivati“, kazao je kardinal Puljić na konferenciji za novinare na kojoj je uputio i svoju poruku u povodu Božića.

Vjernicima katolicima i svim ljudima poručio je kako užurbanost i preokupiranost brojnim sporednim stvarima čini da  ljudi nerijetko izgube istinski doživljaj Božića pa se čovjek izlaže opasnosti da najradosniji kršćanski blagdan dočeka kao dodatni izvor zamora umjesto radosti što zna dovesti do nervoze i napetosti.

“Iako živimo u izazovima ovakvoga ozračja ‘sumornih oblaka’ valja se zaustaviti, razabrati što je važno a što sporedno i napraviti mjesto za Isusa. Bez njega nema božićnoga mira i radosti”, kazao je kardinal Puljić.

Obratio se i djeci i obiteljima, poručivši: “Svima u društvu želim kroz slavlje Božića više radosti i nade, da izgrađujemo bolji suživot i sretniju budućnost utemeljenu na poštenju i čestitosti“. (Hina)

Foto: Izvor/ Dnevni.list.ba

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI