Komemoracija i posljednji ispraćaj hrvatskog branitelja komodora Ivice Tolića u utorak , 3. rujna

Komemoracija i posljednji ispraćaj hrvatskog branitelja komodora Ivice Tolića u utorak , 3. rujna

Komemoracija i posljednji ispraćaj hrvatskog branitelja i bivšeg zastupnika u Europskom parlamentu komodora Ivice Tolića, koji je umro noću s petka na subotu, održat će se u utorak, 3. rujna, naveli su u subotu iz Ministarstva obrane RH.

Komemoracija će se održati u organizaciji Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ u Splitu u 11 sati, a posljednji ispraćaj na groblju župne crkve Svetog Roka u Vinjanima u 17 sati.

Komodor Ivica Tolić rođen je 1968. godine u Imotskom. Tijekom Domovinskog rata bio je zapovjednik Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade, završetak rata dočekao je na mjestu načelnika stožera južnog bojišta, a vojnu karijeru je nastavio u Hrvatskoj ratnoj mornarici, najprije kao načelnik Stožera HRM-a, zatim kao zapovjednik Flote HRM-a. Odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Završio je Zapovjedno-stožernu i Ratnu školu u Hrvatskoj, međunarodnu diplomu stekao je na NATO-ovu koledžu za obranu, a magistrirao je na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Nakon umirovljenja 2008. godine u činu komodora, bio je angažiran u udruzi veterana 4. gardijske brigade, a ubrzo postaje i dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada. Od 2016. godine bio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, u sazivu čiji je mandat završen prije nekoliko mjeseci. Kao hrvatski političar zalagao se za kršćanske i obiteljske vrijednosti.

Umro je nakon teške bolesti, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Foto/ Udruga veterana 4. gardijske brigade

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI