Kolakušić: Hrvatska izrazito neučinkovita u borbi protiv korupcije

Kolakušić: Hrvatska izrazito neučinkovita u borbi protiv korupcije

Hrvatska je izrazito neučinkovita u borbi protiv korupcije, na samome smo dnu Europske unije, a sva istraživanja pokazuju da više od 90 posto građana vjeruje da državom upravlja korupcija, rekao je u petak nositelj nezavisne kandidacijske liste na izborima za Europski parlament Mislav Kolakušić.

On je, predstavljajući program, ponovno upozorio na potrebu povećanja učinkovitosti u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, koja je dosad premrežila sve državne institucije i krade hrvatskim građanima milijarde kuna godišnje.

Građanima, kaže, nudi program koji bi nakon parlamentarnih izbora rezultirao osnivanjem nove, nekontaminirane državne antikorupcijske agencije, ali i spajanjem ministarstava pravosuđa i policije, radi učinkovita suzbijanja korupcije i organiziranoga kriminala.

“Svi oni koji takvu organizaciju borbe protiv korupcije dovode u vezu s diktaturom samo pokazuju zastrašujuću razinu nepoznavanja temeljnih odrednica društveno političkoga uređenja modernih demokracija. Dovesti ujedinjenje ministarstava pravosuđa i policije u vezu s diktaturom i govoriti da se radi o spajanju nespojivih grana vlasti ukazuje na težak stupanj opće neinformiranosti”, kaže Kolakušić.

Navodi kako Hrvatska ima 30 ministarstva od kojih se neka nazivaju ministarstvima, a neka središnjim državnim uredima, kako bi se prikrio njihov stvaran broj. “Postavlja se pitanje kakvi su to diktatori u drugim državama Europske unije koji imaju samo 10 ministarstva? Odgovor na to pitanje nameće se sam po sebi – veliki! Pa svaki njihov ministar uzurpira vlast iz nekoliko naših ministarstva”, kazao je Kolakušić. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI