KOJA JE SVRHA POSJETE? Najavljeni susreti Dodika sa Milanovićem i Plenkovićem u Zagrebu za državu Bosnu i Hercegovinu znači ništa!

KOJA JE SVRHA POSJETE? Najavljeni susreti Dodika sa Milanovićem i Plenkovićem u Zagrebu za državu Bosnu i Hercegovinu znači ništa!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, čelnik Republike Srpske Milorad Dodik boravit će danas u posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika s Milanovićem predviđen je u 16 sati, a s Plenkovićem u 17.30 sati na Markovu trgu. Na samu najavu ovih sastanaka reagirao je predsjedavajuči predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

“Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, kaže Džaferović.

Džaferović dodaje da je riječ o privatnoj posjeti Dodika koju je prihvatio Hrvatski premijer Plenković i predsjednik Republike Milanović svjesno ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.

To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti, zaključio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Vrijeme je da se prekine s diskriminacijom Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini te u Republici Srpskoj. Pitanje sad glasi: kakav blagoslov Dodik očekuje od Plenkovića i Milanovića, i koliko će to sve ići na štetu Hrvatskog i Bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini?

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI