DRŽAVNI POSJET KANADI: Susret Grabar-Kitarović s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell

DRŽAVNI POSJET KANADI: Susret Grabar-Kitarović s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nastavku državnog posjeta Kanadi posjetila je Calgary gdje se sastala s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice.

Sugovornice su razmijenile mišljenja o ravnopravnosti spolova i promicanju ženskih prava, navodi se u priopćenju Ureda predsjednice.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena te predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti.

Rekla je da se ponosi što je preuzela presjedavanje Vijećem žena svjetskih vođa, mreže od 75 sadašnjih i bivših predsjednika država i vlada, jedine takve organizacije u svijetu, dodaje se.

“U tom smislu, i s obzirom na moju novu ulogu predsjedateljice Vijeća žena svjetskih vođa, nadam se da možemo zajedno raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta”, istaknula je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tijekom višednevnog i uopće prvog državnog posjeta nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske, predsjednica se od ponedjeljka sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

U kanadskom gradu Hamiltonu u utorak je zaslužnim zajednicama uručila priznanja za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske, na svečanom prijemu kojega je domaćin bio kanadski premijer Justin Trudeau. (Hina)

Foto: Ured predsjednice RH

 

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI