Grabar-Kitarović primila predstavnike Američko-srednjoeuropske poslovne udruge (ACEBA)

Grabar-Kitarović primila predstavnike Američko-srednjoeuropske poslovne udruge (ACEBA)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak predstavnike Američko-srednjoeuropske poslovne udruge (ACEBA), a tom je prigodom pozdravila i pozvala na snažnija američka ulaganja u Hrvatskoj te se još jednom založila za potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Hrvatska je predsjednica primila predstavnike ACEBA s predstavnicima deset američkih kompanija koje sudjeluju u prvoj misiji ACEBA-e u Hrvatskoj.

Kako se navodi u priopćenju, predsjednica Grabar-Kitarović prisutnim gospodarstvenicima zahvalila je na zalaganju za unaprjeđenje tradicionalno dobrih gospodarskih odnosa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, pozdravila je i pozvala na snažnija američka ulaganja u Hrvatskoj te podržala i svaki oblik gospodarske suradnje.

Predsjednica Republike istaknula je kako očekuje još snažniju suradnju hrvatskih i američkih tvrtki, osobito u području visokih tehnologija i industrija s visokom dodanom vrijednošću.

Predsjednica se još jednom založila za potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Sjedinjenim Američkim Državama te istaknula kako Inicijativa triju mora pruža američkim tvrtkama u Hrvatskoj i na području srednje Europe velike mogućnosti za unaprjeđenje već uspostavljenih i stvaranje novih poslovnih partnerstava, navodi se u priopćenju. (Hina)

Foto: Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI