Grabar-Kitarović: Svaki kandidat na predsjedničkim izborima je ozbiljan kandidat

Grabar-Kitarović: Svaki kandidat na predsjedničkim izborima je ozbiljan kandidat

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za HTV u utorak je ponovno naglasila važnost brendiranja Hrvatske, a uz to je najavila novi projekt decentralizacije Hrvatske te poručila da se na svaku osobu koja se kandidira na predsjedničkim izborima treba gledati kao na ozbiljnog kandidata.

Predsjednica Grabar-Kitarović je naglasila važnost brendiranja Hrvatske jer smatra da je to podloga za bolji razvoj Hrvatske, privlačenje investicija i za daljnje reforme, pritom poručivši da brend nije slogan niti logo, već ono ono što živimo i kako nas ljudi doživljavaju.

Poput projekta brendiranja, najavila je pokretanje projekta decentralizacije Hrvatske i da će tu dati preporuke Vladi za koje smatra da bi ih trebala prihvatiti.

Na pitanje o predsjedničkim izborima i hoće li se kandidirati za novi mandat nije konkretno odgovorila rekavši da je potpuno posvećena svojem poslu.

Što se tiče priča o mogućim kandidatima, poput glazbenika Miroslava Škore, naglasila je da se na svaku osobu koja se kandidira treba gledati kao na ozbiljnog kandidata.

“Zašto podcjenjivati bilo koga? Mi smo se u Hrvatskoj borili za demokraciju, da svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i svatko se može kandidirati za predsjednika države ili na bilo koju drugu javnu funkciju”, ocijenila je predsjednica. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI