Kolinda Grabar-Kitarović: Marijan Hanžeković bio je i ugledni odvjetnik i humanist

Kolinda Grabar-Kitarović: Marijan Hanžeković bio je i ugledni odvjetnik i humanist

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je uputila brzojav sućuti obitelji Hanžeković u povodu smrti poznatog zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića te istaknula kako je on bio jedan od najuglednijih hrvatskih odvjetnika i čovjek koji je iskreno živio vrednote humanizma.

„S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući.

Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao. Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli.

Poštovana obitelji Hanžeković, primite izraze moje iskrene sućuti“, stoji u poruci sućuti predsjednice Grabar-Kitarović.

Autor/B.B./Foto/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI