Kardinal Bozanić predvodit će misu za žrtve pandemije

Kardinal Bozanić predvodit će misu za žrtve pandemije

Zagrebački nadbiskup i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) kardinal Josip Bozanić predvodit će u srijedu, 24. veljače u sklopu molitvene inicijative Vijeća europskih biskupskih konferencija misu (CCEE) za žrtve pandemije u župi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi.

Misu će prenositi Hrvatska radiotelevizija na trećem programu, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, napominjući da se u biskupskim konferencijama europskog kontinenta od Pepelnice slave mise za žrtve pandemije, po utvrđenom redoslijedu, a HBK je na rasporedu u srijedu.

“Mnogo su se puta biskupi iz cijele Europe pridružili glasu pape Franje ponavljajući bliskost Crkve sa svima koji se bore s koronavirusom: žrtvama i njihovim obiteljima, bolesnicima i zdravstvenim radnicima, volonterima i svima onima koji su na prvoj crti u ovom tako osjetljivom času, navodi se u priopćenju Vijeća europskih biskupskih konferencija objavljenom dan uoči Pepelnice i dodaje kako sada, u korizmi koja je pred nama, pokreću molitvenu mrežu, euharistijski lanac, za više od 770 000 ljudi u Europi koji su umrli od Covida-19.

Predsjednik CCEE- kardinal Angelo Bagnasco u video poruci povodom pokretanja te inicijative izjavio je kako su zajedno prepoznali priliku, štoviše potrebu da se na misi na poseban način tijekom ove korizme sjete brojnih žrtava pandemije.

“Svaka se europska biskupska konferencija uključila u organizaciju barem jedne mise: bit će to poput stvaranja molitvenog lanca, euharistijskog lanca u kojem ćemo se spomenuti i moliti za mnoge osobe”, rekao je i dodao kako se u toj molitvi također žele spomenuti obitelji koje su u tuzi i svih onih koji su i u ovome času pogođeni tom bolešću i zabrinuti za svoj život.

Napomenuo je kako inicijativa želi pružiti znak zajedništva i nade za cijeli kontinent te dodao da su europski biskupi uz svoje kršćanske zajednice i svećenike.

“Zahvalni smo svima koji se i dalje posvećuju onima kojima je pomoć najpotrebnija”, naglasio je i podupro njihovo predano zalaganje riječima, a ponajprije molitvama kako bi zajedno gledali prema boljoj budućnosti. (Hina)

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI