Kardinal Bozanić blagoslovio novi prostor Laudato televizije: vizualnim sadržajem komunicira Božji glas

Kardinal Bozanić blagoslovio novi prostor Laudato televizije: vizualnim sadržajem komunicira Božji glas

U zajedništvu zaposlenika, suradnika, donatora i ostalih uzvanika, te uz blagoslov zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, Laudato televizija službeno je u srijedu otvorila 1300 četvornih metara svoga novog prostora u zagrebačkom naselju Gračani.

Blagoslovu su prisustvovali mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Vlado Košić, sisački biskup, izaslanica ministrice kulture Jasna Vaniček-Fila, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija, predstavnici medija, kulture i vjerskog života te djelatnici i suradnici Laudato TV-a.

Na početku svečanosti okupljenima se obratila gospođa Ksenija Abramovića, direktorica i glavna urednica Laudato TV-a.

„Velika je ovo milost i Božji dar da šest godina nakon što smo počeli s radom možemo nastaviti u novoj radnoj sredini koja odgovarajuće ispunja produkcijske, tehničke, studijske zahtjeve i naše profesionalne potrebe kako bismo efikasno mogli nastaviti biti u medijskoj službi evangelizacije“, istaknula je Abramović i nastavila: „S radom smo počeli na rođendan našeg Gospodina Isusa Krista, a novu etapu našeg poslanja nastavljamo s blagoslovom uzoritog kardinala Bozanića i u prisutnosti apostolskog nuncija mons. Lingue ususret rođendanu Crkve, svetkovini Duhova.“

„Iznimno me raduje što ovaj prostor možemo predstaviti svima vama koji ste svojim predanim radom, znanjima, vještinama, utrošenom vremenu, molitvama i donacijama doprinijeli tomu da smo danas okupljeni ovdje, u novom prostoru vaše i naše Laudato televizije, odakle ćemo još više i bolje stvarati lijepe, istinite i dobre televizijske sadržaje, planirati, osmišljavati i organizirati projekte, kako bismo na svoj način evangelizirali i donosili Božju riječ u domove brojnih obitelji diljem Hrvatske i inozemstva“, istaknula je direktorica i glavna urednica Laudato TV-a Ksenija Abramović i zaključila: „Motivirani novim radnim prostorom i blagoslovom mogućnosti koje on donosi, nastavljamo s novim poslovnim izazovima.“

Mons. Lingua darovao je Laudato televiziji relikviju bl. Jakova Alberionea, kao poticaj i uzor koji će moći čuvati u svojoj kapelici, kako bi ona bila primjer vjernosti Crkvi i hrabrog naviještanja Radosne vijesti, s uvjerenjem i radošću.

„Ne dopustite da vas obuzme mentalitet ovoga svijeta. Ne pokušavajte se svidjeti ljudima, već Bogu. Marljivo radite i usavršavajte se sve više u svojoj struci, ali budite mirni: iza kulisa ćete imati najboljeg tehničara, najsposobnijeg redatelja, najtalentiranijeg voditelja i najinformiranijeg novinara. Iza kulisa, u svetohraništu, s vama i za vas radit će Onaj koji je Istina, Riječ, Svjetlo svijeta.

Kardinal je istaknuo i kako su „ovaj televizijski program mnogi prepoznali kao alternativu drugim našim programima i zato je kao koristan i potreban prihvaćen u hrvatskom društvu.

“Danas mogu reći kako je Laudato TV, uz direktoricu Kseniju Abramović, ostvarila svoju viziju uporno svladavajući prepreke i izazove te ostvarila ovo hvalevrijedno djelo – televiziju koja je korisna i potrebna hrvatskom društvu i koju su mnogi prepoznali kao alternativu drugim medijima, i u čijem su sadržaju mnoge obitelji pronašle utjehu, snagu i ohrabrenje”, istaknuo je kardinal Bozanić.

U sklopu blagoslova prostora Laudato TV-a kardinal Josip Bozanić, mons. Giorgio Lingua, duhovnik Laudato TV-a vlč. Ivica Tolla, vlč. Piotr Wisniowski, direktor EWTN-a u Poljskoj, Iwo Bender, regionalni direktor EWTN-a za istočnu Europu i Ksenija Abramović, direktorica LTV-a, razgledali su kapelicu, izmolili molitvu svetog Ivana Pavla II. te obišli prostorije koje se nalaze na dva kata zgrade.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/ Foto: Laudato

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI