Vratite Karamarku HDZ, jer je napravio demokršćansku bazu koju je Plenković uništio

Vratite Karamarku HDZ, jer je napravio demokršćansku bazu koju je Plenković uništio

Zanimljivi su komentari i osvrti Andreja Plenkovića na izbore za EU parlament, jer čovjek očito ne vidi sebe i svoju kontradiktornost. Pa zar nije dobio poruku od Hoda za život? Zar nije dobio poruku od brojnih prosvjeda za svoje vladavine, i to srednjeg biračkoga tijela, dakle ne ekstremne desnice, nego od ljudske svakidašnjice? Ljudsko dostojanstvo je iznad zakona, iznad EU-a, iznad dodvorica briselskih. Zašto su se birači okrenuli prema SDP-u? Znaju tko su oni, a vodstvo HDZ-a ne, jer ni sami članovi ne znaju tko ih vodi i kamo, a kamoli će znati narod. Mogu biti sretni HDZ-ovci što su dobili četiri mandata, jer su im njihovi uhljebi po službenoj dužnosti morali to osigurati. Morali! Vidljivo je po Plenkovićevoj izjavi, dakle da ruši odgovornost na uhljebe po lokalnim zajednicama, a narod to ne trpi. Zato su pali u Imotskoj krajini.

 Prvi smrtni grijeh je oholost, Plenkoviću!

Ako se čovjek odriče najbližih suradnika i prijatelja, pa i onih koji su ga stvorili, onda se treba zapitati o svojoj odgovornosti. A to je Plenković! Na primjer, odreći se jednoga Tomislava Karamarka koji je jedini poslije dr. Franje Tuđmana vratio HDZ na pravi put, i tamo gdje pripada – među demokršćane! Lakrdija je pričati Plenkoviću da je on demokršćanin, pa može čovjek svašta laprdati, ali taj čovjek ne zna što je to demokršćanstvo. Ne može Plenković vjerniku prodavati „muda pod bubrege“ i govoriti da je on kršćanin i to još demokršćanin. Nominalno da, jer su ga kriomice krstili, ali u stvarnosti nije. Oholost ili bahatost je prvi od sedam smrtnih ili glavnih grijeha. Čovjek mora pogledati u svoju nutrinu i upitati se – jesam li ohol, kako to mogu popraviti, naravno ako sam kršćanin? Nije dovoljno pojaviti se na crkvenom skupu i reći – ja sam demokršćanin! I vrag vjeruje da Bog postoji, ali djeluje kontra. Tako djeluje vodstvo HDZ-a? Dovoljno je bilo pogledati Kuščevićev osmjeh kad nešto radi protiv kršćana, a isto tako kad je „popušio“ na izborima i snuždio se poput krampusa pored svetog Nikole! Kuščeviću, ne smije se s Bogom igrati, jer s vragom saditi tikve – o glavu se razbijaju. Ne treba suditi ljude, ali treba reći istinu. Plenković je izigrao obične ljude, katolike, kršćane, radnike, poljoprivrednike, hrvatske branitelje…. To je velika cijena.

 Ne smiju se ubijati svoji vojnici

Umjesto, kad je „već ubijao svoje vojnike i najbliže suradnike“ barem da je nastavio na podlozi Tomislava Karamarka koji je jedini stvorio platformu demokršćanske stranke, Plenković kroz oholost se odrekne. Može se netko slagati ili ne slagati s Tomislavom Karamarkom, ali on je poslije dr. Tuđmana donekle profilirao stranku u modernu demokršćansku opciju. Da bi nešto bilo prokršansko, treba ponajprije imati kvasac koji se spominje u Evanđelju. Iz tog kvasca nastaje kruh. Taj kvasac je Tomislav Karamarko napravio, ali slikovito rečeno, nije stigao do kraja ispeći kruh, jer mu je Plenković ugasio vatru. Znakovito je da pravnici koji su vodili hrvatske institucije na najvišim razinama, od Mesića, Josipovića, Kosorice, Plenkovića, ponajmanje razumiju volju hrvatskoga naroda. Svi su ih izigrali! Plenković ističe da je bio među narodom. To je smiješno, jer je bio u crnoj limuzini s vozačem, zatamnjena stakla, blindirani auto, a osiguranje kao za Putina…. I tako je među narodom, možeš se misliti. S narodom se treba suobličiti. Ili njegovi ministri, pa smiješni su. Pavić plaća reklame protiv naroda, Kušćević sa sotonskim osmjehom ponižava ljude, a tek ga tristotinjak glasova dovelo na tu poziciju, Jandroković vrijeđa ljude u Hrvatskom saboru s koliko glasova, Krstičević s vojnom jugoizobrazbom nikad nije odgovorio kad se priključio HV-u, a šuti i o svojim tvrtkama i obrazovanju. Posljednji mora barem naučiti hrvatski jezik, jer Vuk Karaždić mu je i dalje uzor u konstrukciji rečenice, jer nije još naučio ni hrvatsku vojničku terminologiju! Sumnjam da znade da je ustrojba došla iz Osmanlijskoga carstva.

Branitelji do kraja poniženi, jer veća primanja su im u socijali!

E, što onda Plenković proziva ljude. To je samo taksativno, jer unedogled bi se mogla nabrajati Plenkovićeva promašena politika. Od povratka Kusićeve petokrake, kojeg je Plenković uzeo za savjetnika, a iz razgovora znamo da je petokraka zlo pod kojom se u Domovinskom ratu ubijalo ljude. Koju je oznaku nosio Mile Martić, koju Ratko Mladić? Dosta je više i Plenkovića i akademika Kusića koji misle da je narod lud. Koliko je ubijeno ljudi u Domovinskom ratu isključivo pod simbolom petokrake. Branitelji kopaju po kontejnerima, dok se Krstičević razbacuje u svom carstvu. Žalosno je da je veći prihod socijala obične osobe s invaliditetom koja treba tuđu pomoć, nego za hrvatskoga branitelja. Svakoj manipulaciji dođe kraj, pa tako i Plenkovićevoj!

Autor: Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI