Plenković odgovorio na Karamarkovu kandidaturu: Svi članovi HDZ-a mogu se kandidirati na unutarstranačkim izborima

Plenković odgovorio na Karamarkovu kandidaturu: Svi članovi HDZ-a mogu se kandidirati na unutarstranačkim izborima

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovorio je na kandidaturu Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a, te rekao da je Karamarko već dao ono što je trebalo stranci dati, budući da je već imao priliku biti njezin predsjednik.

“Kao što sam više puta rekao, na tijelima stranke donijet ćemo ovoga tjedna formalnu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora i svi naši članovi, bez obzira na to jesu li ili nisu bili na nekoj stranačkoj dužnosti, ako žele aktivnu ambiciju ili imaju ideju kako da pridonesu stranci pa onda i Hrvatskoj, to mogu i učiniti”, rekao je Plenković.

Istaknuo je je kako je sve otvoreno i svi koji to žele mogu se kandidirati.

Novinarska primjedba odnosila se i na činjenice kako je Tomislav Karamarko bio i potpredsjednik Vlade “u onim nategnutim odnosima nakon izbora 2015. kada je Sabor opozvao Vladu, a Karamarko tvrdio da će imati većinu, ali ju nije uspio sastaviti, a nakon toga je slijedio starnački sabor na kojemu je govorio i Plenković”.

Po primjedbi, slijedilo je i pitanje za Plenkovića što misli o tomu je li Karamarko već dao ono što je mogao, a Plenković je ustvrdio kako “nema teoretske šanse  da on nekome artikulira ambicije”.

“Dapače, svatko tko ima ambicije može se uvijek kandidirati i svatko to želi je dobrodošao”, izjavio je Plenković.

Zaključio je kako će unutarstranački izbori u HDZ-u “biti demokratska utakmica, odlučit će članice i članovi HDZ-a, a svi mi imamo nekavu svoju povijest, svoja postignuća i bit će vremena za razgovor o tomu što tko želi i što je tko učinio”.

Autor/ Totalno.hr/ Hina/ Foto: screenshot/ Novi list

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI