Karamarko u Uskoku svjedočio o aferi SMS, upitan vraća li se u politiku: „dragi Bog zna i on će odlučiti”

Karamarko u Uskoku svjedočio o aferi SMS, upitan vraća li se u politiku: „dragi Bog zna i on će odlučiti”

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je u utorak predvečer iskaz Uskoku o aferi SMS, a za RTL je uoči svjedočenja rekao kako dolazi kao svjedok u ‘slučaju Franje Varge’ s kojim su ga, tvrdi, upoznala dva prijatelja početkom 2017., u vrijeme kada više nije bio na funkciji predsjednika stranke ni potpredsjednika vlade.

„Nisu to prijatelji iz politike”, naglasio je Karamarko dodavši kako se cijela priča treba što prije raščistiti da se vidi što se događalo.

Ponovio je i kako je tek nakon ostavke u HDZ-u i Vladi upoznao Vargu, bivšeg policijskog informatičara koji je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je izrađivao lažnu SMS prepisku, a koji ga je spomenuo u svom istražnom iskazu nakon uhićenja.

„On je tražio da se upozna sa mnom jer je rekao da ima informacije o krađi izbora 2015. Naravno da me to interesira kao što bi i ovu kuću to trebalo interesirati”, ustvrdio je Karamarko ispred Uskoka.

Na pitanje je li onda angažirao Vargu odgovorio je kako „postoji elaborat o krađi izbora 2015. za Grad Zagreb” te kako je mislio da Varga može napraviti sličan elaborat za cijelu Hrvatsku što međutim nije.

„Stalno mu je bila potrebna financijska pomoć, ne velika, sitna. Čovjek je očito u materijalnim problemima tako da sam reagirao na to”, pojašnjavao je Karamarko dodajući kako je sve to već rekao u medijima.

Upitan vraća li se u politiku uzvratio je da to „dragi Bog zna i on će odlučiti”.

Kazao je i da o Vargi nikada nije razgovarao sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem koji je o ovom slučaju već svjedočio. Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom zatvoru je i BRkićev kum Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića.

Franju Vargu Uskok sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Mamiću i ostalima, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem. I Todrić je također ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg.

Osječki Županijski sud u srijedu bi trebao odlučivati hoće li Vargu i Curića u nastavku istrage pustiti da se brane sa slobode ili im produljiti istražni zatvor. (Hina)

Foto/screenshot/RTL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI