Karamarko o Daliji Orešković i bivšim kolegama u HDZ-u: “Povjerenstvo je eutanazirano, a gospođa ‘3 u 1’ je njegov egzekutor, nisam imao “želudac” za kukavice, izdajnike, kalkulante, profitere i ambiciozne činovnike”

Karamarko o Daliji Orešković i bivšim kolegama u HDZ-u: “Povjerenstvo je eutanazirano, a gospođa ‘3 u 1’ je njegov egzekutor, nisam imao “želudac” za kukavice, izdajnike, kalkulante, profitere i ambiciozne činovnike”

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade RH Tihomira Oreškovića, na svom je Facebook profilu oštro napao saborsku zastupnicu Daliju Orešković, nekoć šeficu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te usput poslao znakovitu poruku svojim stranačkim kolegama u HDZ-u rekavši, da nije imao želudac za kukavice, izdajnike, kalkulante, profitere i ambiciozne činovnike koji su gledali u pod dok su mediji sotonističkom energijom gazili njega i njegovu obitelj.

Karamarkovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Da je glupost bezgranična, poput svemira, uvriježeno je shvaćanje, građeno vjekovnim iskustvima i empirijom. Ona je sveprisutna, moćna, neukrotiva i štetna, gledamo je i osjećamo svaki dan. Glupost se blisko veže uz bezobrazluk, pa i zloću. Marketinški stručnjaci bi rekli 3 u 1.

Jučer ili danas (nebitno), iz svoje mravlje, političarske perspektive, Dalija Orešković reče: “Povjerenstvo je eutanazirano kad je Ustavni sud odlučio o Karamarku”. Dakako, već davno prepoznat slučaj mog izmišljenog “potencijalnog sukoba interesa” bio je okidač za početak političke harange i progona, koji je završio mojom ostavkom. Zašto ostavkom? Jer, iskreno, nisam imao “želudac” za kukavice, izdajnike, kalkulante, profitere i ambiciozne činovnike koji su gledali u pod dok su mediji sotonističkom energijom gazili moju obitelj i mene. Kao što je poznato, dočekao sam pravdu kroz adekvatne sudske odluke. Pa i one Ustavnog suda!

Naravno da je cijeli slučaj protiv mene insceniran da se zaustave politike koje sam provodio u nakani da Hrvatska bude bolja nego što je danas. I tu se vraćamo na Daliju Orešković, koja je odradila svoj dio zadaće kao šefica tzv. povjerenstva za sukob interesa, koje je upravo ona pretvorila u instrument određenih političkih i interesnih grupacija za obračun sa mnom. Tom političkom zloporabom povjerenstvo je eutanazirano, a gospođa “3 u 1” je njegov egzekutor. Je li nagrađena zbog toga, zaključite sami.

No kako sam svojim “potencijalnim sukobom interesa” htio spriječiti gubitak nekoliko milijardi kuna u arbitražnom sporu Ina – Mol, otvara se pitanje odgovornosti svih koji su sudjelovali u tom golemom nanošenju štete Hrvatskoj. Cijeli lanac odgovornosti je jasan – od pijuna (mostovaca, Oreškovića, Oreškovićke, raznih ambicioznih trbuhozboraca) do krupnih figura na toj šahovskoj ploči pohlepe, interesa i raznih nostalgija. Spavaju li mirno sa sviješću o počinjenoj šteti i građanima koji će to plaćati? Gospođa “3 u 1″ je sudjelovala u tome, a sada traži da sudstvo bude podređeno manipulativnom političkom povjerenstvu čiju vjerodostojnost je uništila upravo ona.

Da je šutnja zlato, još, očito, nije shvatila. Ili doista uživa u karikaturalnoj pozi na karikaturalnoj sceni. Ako je tako, onda se opet vraćamo na početak ovog teksta”, napisao je na Facebook profilu Karamarko.

Podsjećamo, izmišljenim slučajem Karamarka i navodne poslovne suradnje njegove supruge Ane i lobista MOL-a Petrovića zbog koje je navodno pala vlada se bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kojem je tada na čelu bila sada saborska zastupnica Dalija Orešković, te je Ustavni sud uvažio njegovu tužbu povezanu uz odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a još dan- danas nije dobio ispriku niti sadašnjeg vodstva HDZ-a jer je nepošteno okaljan da bi ga interesne skupine sklonile s mjesta čela HDZ-a koji je bio stup i temelj Republike Hrvatske.

Autor/ Totalno/ Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI