KAO ŠEF NACIONALNE SIGURNOSTI DAVOR BOŽINOVIĆ POSTAJE ZAŠTITNIK GRAĐANA RH: Ono što ga krasi to je smirenost i odmjerenost, a to su odlike koje mora imati jedan ministar

KAO ŠEF NACIONALNE SIGURNOSTI DAVOR BOŽINOVIĆ POSTAJE ZAŠTITNIK GRAĐANA RH: Ono što ga krasi to je smirenost i odmjerenost, a to su odlike koje mora imati jedan ministar

Ime Davora Božinovića nekako najuvjerljivije svijetli na predizbornom nebu što zapravo dobre poznavatelje svega i svačega ne čudi. Čovjek je to koji je na čelu Nacionalnog stožera Civilne zaštite svakodnevno slao optimizam u naše domove a opet nije nikada zapostavio ulogu ministra unutarnjih poslova. Na oba područja Božinović je suvereno vladao situacijom i pritom spustio i stupanj kriminaliteta, Drugim riječima očuvao je imovinu  građana i utjerao mafiji strah u kosti.

Sad kad se saznalo da na njegovo mjesto ministra puca netko iz Domovinskog pokreta kao npr. Zekanović, naprosto je teško zamisliti tu situaciju. Mislimo da bi to bilo katastrofalno rješenje za sigurnost zemlje i građana, pa smo mišljenja da zapravo ni ne možemo a niti želimo zamisliti nekog drugog osim Božinovića na tom mjestu.

Otkako je postao i šef Nacionalne sigurnosti pojačala se i dobra suradnja obavještajnih zajednica te suradnja unutar policije i sustava sigurnosti Hrvatske i BiH. Ono što ga krasi to je smirenost i odmjerenost, a to su odlike koje mora imati jedan ministar unutarnjih poslova. Bilo bi šteta da ne nastavi svoj posao koji je započeo prije četiri godine jer bi to nama garantiralo dobru sigurnosnu situaciju, a to je najvažnije. Stoga ne vjerujemo da će biti onih koji bi mu mogli uskratiti glas na izborima jer stabilnost i sigurnost je vrlo važna u ova mračna vremena.

Tekst i foto/ Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI