HDZ-ovi kandidati moraju poći od „pesje kućice“

HDZ-ovi kandidati moraju poći od „pesje kućice“

Citat Milana Bandića nakon što je poručio da nema što razgovarati o sljemenskoj žičari s onima koji u životu nisu napravili ni “pesju kućicu”, može se primijeniti na predstavljene kandidate HDZ-a.

Dok narod kopa po kontejnerima, HDZ-ovi uhljebi bi pošli po mandat u Europskom parlamentu. Zanimljiv je i sam predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji na službenoj stranici stranke kaže: „Naša lista spoj je iskustva i mladosti, očekujemo uvjerljivu pobjedu“.

Pa nije narod toliko glup da ne vidi realnu sliku svoje domovine.

HDZ-ova vlada s koalicijskim partnerima istjerala je iz države samo u prošloj godini 50.000 mladih ljudi.

Postavlja se logično pitanje – tko su ti mladi koji su odselili i zašto su odselili? Lažne statistike nezaposlenih, a sada posezanjem za radnicima iz siromašnijih zemalja govore o realnoj statistici u Republici Hrvatskoj. Ako HDZ treba poliglote ili manekene, neka ih slobodno gura. Dapače svako radno mjesto pa makar i u EU za mlade ljude dobro je došlo!

No, zanimljiva je jedna rečenica Andreja Plenkovića: “Naša sveobuhvatna, snažna i regionalno balansirana lista spoj je iskustva i mladosti, a jednoglasno je na svim stranačkim tijelima usvojena u demokratskom procesu.“

Što u njoj znači sintagma „snažna i regionalno balansirana lista“? A ne hrvatska i ne nacionalna? Pa tko voli, neka izvoli, ali to narodu otvora oči!

Autor/Totalno.hr/Foto/Ilustracija/Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI