Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Škoro: “Očito sam čovjek koji jako živcira HDZ i smetam im. Meni je drago zbog toga”

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Škoro: “Očito sam čovjek koji jako živcira HDZ i smetam im. Meni je drago zbog toga”

Čelnik Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro, gostovao je u studiju 24sata te je rekao da je u kandidaturu krenuo kao odgovorna osoba koja se bavi politikom, uvijek spreman i u stanju izložiti se, jer je to smisao politike.

Na pitanje zašto misli da ovoga puta može uspjeti, Škoro je rekao: “Htio sam ja biti svašta u životu, svatko od nas im nekih svojih želja i htijenja. Kad se bavite politikom onda morate, recimo to kolokvijalno, izvagati se svako malo na određenim izborima. U protivnom se ne baviš politikom”.

Škoro kaže da ga ankete previše ne zabrinjavaju jer im je vjerodostojnost upitna.

“Nisu to stvari kojih se treba držati slijepo kao pijan plota. Naravno da je čovjeku ugodno i lijepo ako mu ankete govore da ima 38, 40 ili 100 posto, u komunizmu i 118 posto, ali to apsolutno ne znači ništa, jer uistinu prava anketa su sami izbori”, rekao je.

O HDZ-u

“Očito sam čovjek koji ih jako živcira i smeta im. Meni je drago zbog toga. Drago mi je da im ide para na uši i što primjećujem da neki od njih izgledaju kao ekspres lonac kad se ja pojavim”, rekao je Škoro.

Za sebe, Škoro kaže, da je nezadovoljan građanin koji se politikom ne bi bavio da su svi oni do sada dobro radili svoj posao.

“Čini mi se ponekad da bi u HDZ-u najviše voljeli da mogu odrediti i tko im je opozicija. Na ljevici je sve svedeno na činjenicu da su oni dobrim dijelom sami sebi svrha, jer ne artikuliraju određene stvari kako bi trebali, ali su jako ideološki ostrašćeni. Drago mi je da tako misle s jedne i druge strane, jer me to svrstava negdje gdje volim biti, a to je centar”, kazao je.

Ne planira odustati od kandidatura na budućim izborima, sve dok se bude bavio politikom.

“Moja uloga je da ih živciram. Osim toga nisam ja baš tako loše prolazio na tim izborima znate, samo je pitanje percepcije. Domovinski pokret mogao je biti u vlasti, samo je trebao poljubiti ruku i kimati glavom. Mi to nećemo”, kazao je.

Škoro smatra da je na predsjedničkim izborima kao outsider ostvario vrhunski rezultat. Vlast u Osijeku bi, kaže osvojio 2008. da nije bilo lokalnih HDZ-ovih šerifa i da ga nije podržavao HDZ.

“Nemam taj problem, nemam taj kompleks. Široko otvorenih otvorenih očiju, toplog srca i čistih ruku kročim ovim svijetom, jer da su imali bilo što protiv Miroslava Škore, mislim da bi oni to isukali. Pokušavaju me omalovažiti i obezvrijediti na načine da sam doveo Milanovića na vlast, izgubio izbore. Nije. Ja sam drastično promijenio političku sliku u Hrvatskoj, a to još nije ni vrh ledenog brijega što planiram napraviti i to ću pokazati na ovim lokalnim izborima”, rekao je Škoro.

Na predstojećim lokalnim izborima računa na glasove, uvjetno rečeno, sa svih dijelova političkog spektra.

“Računam na sve ljude koji razmišljaju kao ja. Da sam se bavio politikom i da je moj rezultat ovakav kakav je nakon vladavine HDZ-a i SDP-a i nekih političkih trgovačkih trabanata ja bih se stvarno stidio”, poručio je Škoro.

Od protukandidata na desnici gdje su Davor Filipović, Vesna Škare Ožbolt, Zvonimir Troskot, smatra da mu nitko nije prijetnja, a jedim dijelom ih doživljava kao alibi kandidate.

“Ja sam kandidat stranke koju sam stvorio i uvijek sam spreman, ako treba, preuzeti i najteže odgovornosti ili što bi se reklo, podmetnuti leđa. Smatram da su čak i njihove stranke imale puno bolja rješenja kad je u pitanju Zagreb. Mislim da su oni slanjem svojih alibi kandidata ustvari pokazali koliko malo cijene Zagreb i Zagrepčane. Možda je to rezultat želje da u političkoj utakmici zadrže status quo, jer im to odgovara, ali su sad u situaciji da su izgubili glavni politički lajtmotiv, a to je da će ispaktirati nešto sa dosadašnjom upravom i Gradom Zagrebom”, poručio je Škoro u studiju 24sata.

Više pročitajte na: https://www.24sata.hr/news/ocito-sam-covjek-koji-hdz-jako-zivcira-i-smeta-drasticno-sam-promijenio-politicku-sliku-u-rh-755461

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI