“SPOMEN DAN NA PROPAST KAMENSKOG” Hrvatska priča o privatizaciji

“SPOMEN DAN NA PROPAST KAMENSKOG” Hrvatska priča o privatizaciji

Kamensko je već svima završena tipična hrvatska priča o privatizaciji. Vrijeme prolazi i tema koja je bila itekako aktualna pada u zaborav kod svih osim kod radnica Kamenskog koje su se u četvrtak opet okupile kraj svoje nekadašnje tvornice na Kegliću s puno tuge i sjete u srcima.

-Evo na današnji dan prije osam godina krenule smo u ovaj park štrajkati glađu i dići glas protiv svega što su nam radili – rekla nam je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge žena Kamensko. “Raditi i ne primit sedam mjeseci plaću mislim da nema većeg poniženja za čovjeka. Mi nismo nikada odustale i rekla sam da dok god budemo mogli hodati svake ćemo se godine na taj dan okupiti ovdje, da svjedočimo sramoti koja nam je učinjena, kazala je Grozaj.

Ništa se svih ovih godina nije dogodilo u pozitivnom smislu ,a jedino što je dobro da se počela buditi svijest kod malog čovjeka.

-Kod nas samo političari dobro žive – kaže Đurđa Grozaj koja je zajedno sa svojim prijateljicama, radnicama proživjela pravu kalvariju. “Mali, pošteni i radišni čovjk se izgubio u tom sivilu i nepravdi. Tvornice se zatvaraju ,a otvaraju se pučke kuhinje i socijalne prodavaonice. No, mi smo pokazali do sada da nemamo namjeru odustati jer netko mora pokazati da se pravo i pravda moraju poštivati. Da stvorimo bolje društvo u kojem ćemo svi živjeti život dostojan čovjeka, rekla je.

Naravno, nikog od političara na spoemendanu nije bilo, ali kako kažu radnice Kamenskog oni nisu ni dobro došli jer mogli su puno toga napraviti kad je bilo vrijeme za to.

-Temeljni cilj nam je borba za svoje pravo, a žellimo da se to ne zaboravi, a treći razlog je bio što nismo htjeli da netko od nas napravi prosjake ,rekla je Đurđa Grozaj. “Puno toga znamo i krenule smo u program preživljanja te smo osnovale udrugu žena Kamensko koja uspješno radi i djeluje i radimo koliko možemo ali radimo što nas ispunjava radošću”, rekla je predsjednica Udruge žena Kamensko Đurđa Grozaj.

Tekst i foto/Željko Krznarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI