Kako ušminkati mrtvaca? Ruska mafija i agenti FSB-a u Hrvatskoj preuzimaju nekretninski biznis

Kako ušminkati mrtvaca? Ruska mafija i agenti FSB-a u Hrvatskoj preuzimaju nekretninski biznis

Kako ruski kapital preuzima u Hrvatskoj nekretnine i tko sve stoji iza toga. Bili smo apsurdna zemlja i ostali smo apsurdna zemlja koja prodaje svoj vlastiti teritorij. Ruska mafija ima značajan utjecaj u Hrvatskoj. Kriminalna aktivnost ruskih mafijaša je krijumčarenje oružja, droge, trgovina ljudima i pranje novca te kupovina nekretnina, a u svojim redovima imaju čak i bivše KGB-ovce, pa čak i mnoge agente sadašnjeg FSB-a. U zadnjih par godina u Istri pojavljuju se Rusi koji sumnjivim novcem kupuju skupe nekretnine. Tako je Semjon Mogiljevič, čelni čovjek ruske mafije i odani suradnik tajnih službi FSB-a dosjetio se kako preuzeti nekretninski kapital u Hrvatskoj.

Prisjetimo se samo kako je imućni ruski financijaš povezan s ruskom tajnom službom 2012. u Hrvatskoj kupio najočuvaniji istarski ladanjski dvorac nedaleko od Pazina. Tko mu je to omogučio, pitamo se. Rusi su kod nas puno više kupovali nekretnine i ulagali u gradnje. Najviše su kupovali kuće uz more i građevinska zemljišta, a sve više kupuju stanove na zapadnoj obali Istre.

Po informacijama koje nam dolaze, ruska mafija je odlučila kupiti sva veća zemljišta za gradnju istarskih vila. Zašto to nije dopušteno hrvatima, našim domaćim poduzetnicima. Velik interes u Rusiji postoji za hrvatskim Jadranom i to nije nikakva tajna. Rusi su pametni, oni sada idu na ruku našoj zemlji, traže radne dozvole, otvaraju firme, nisu stali samo na kupovanju nekretnina i sve to rade dok im naši zakoni odgovaraju. Sve to bi bilo možda i lako podnošljivo da Rusi zapošljavaju Hrvate, da koriste hrvatsku radnu snagu, ali ne, oni su čak gori od Kineza. Zadnjih godina ruska mafija i njihove službe povlaštenim informacijama dolazili su do zemljišta preko banaka koje su poslovale s njima, a sve na štetu dužnika, naših Hrvata.

Najjeftinije nekretnine koje su banke odigrale na štetu dužnika, hrvatskih građana, prešle su u ruske ruke i koštale su od 25.000 do 50.000 eura, a procijenjena vrijednost tih istih nekretnina bila je od 200.000 eura pa sve do 400.000 eura. Znači dogovorni interes između banaka i ruskog kapitala je postojao zbog kupovine kuća i objekata vrijednih i nekoliko stotina tisuća eura. Rusi itekako povlaštenim informacijama su znali što vrijedi i što treba kupiti. Sa Rusima dolazi i droga,prostitucija,kriminal,a da ne pišemo i ono svima znano i politika sa svojim interesima i špijunima. Zar je to potrebno u Hrvatskoj, očito je čim svi šutke to gledaju i okreću glavu za svoju dobro dogovorenu proviziju.

Sad ćemo biti malo satirični u ovoj parodiji bezakonja u Hrvatskoj. Prodaj im nekretnine, oni se dosele, Moskva traži referendum o pripojenju Hrvatske Rusiji i evo nas s medvjedima. Tako su Rusi došli od Urala do Vladivostoka. Kad Bog uzme pamet onda i u Rusiji kupuješ kuću. Ovo je doista vrhunac, ne samo da su naši političari u talu s bankarima rasprodali tvornice nego sad rasprodaju i hrvatsko tlo, zemlju naših predaka. Ovim legalno otvaraju vrata ruskoj mafiji. Jedino čovjek koji ne voli svoju zemlju i koji je koruptivan može donijeti takvu odluku. Cijeli hrvatski teritorij međusobno su podijelili, ovisno o vrsti kriminala kojim se bave.

Ovo je tema da podsjetimo naše čitatelje i kako su bivši zamjenik ravnatelja Sigurnosno obavještajne agencije Hrvatske (SOA), i njegov suradnik Milijan Brkić u svojstvu predstavnika kompanije Prvo plinarsko društvo (PPD), koje će kasnije postati glavni suradnik ruske kompanijen GAZPROM razgovarali na tajnom sastanku o preuzimanju mostarskog Aluminija da bi 28. lipnja 2017. godine u Vanjsko-trgovinskoj komori u BiH održali sastanak kojem su prisustvovali zamjenik ruskog ambasadora u BiH Petr Frolov i bivši hrvatski veleposlanik u BiH, a u razgovoru dogovarali se o investiranju u mostarski Aluminij, a na službenoj stranici aluminij.ba je bilo objavljeno da se razgovaralo o ukidanju carine na nelegirani aluminij, što bi dovelo do “udvostručavanja postojeće vanjskotrgovinske razmjene sa Rusijom”.

I gdje je sada mostarski Aluminij. Još traje agonija mostarskog Aluminija i njihovih radnika. Eto, to je samo primjer kako Ruske tajne službe i ruska mafija uvezano s našim ljudima preuzima nekretnine, energetski biznis kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj. Koja smo mi zemlja apsurda!

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI