KAKAV PODVIG! Hrvatski branitelji povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske preveslali Atlantski ocean od Europe do Amerike

KAKAV PODVIG! Hrvatski branitelji povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske preveslali Atlantski ocean od Europe do Amerike

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske hrvatski branitelji preveslali su Atlantski ocean od Europe do Amerike te su tim pothvatom uvrstili Hrvatsku u ligu veslačkih nacija koje su uspjele preveslati Atlantik, a čestitke im je uputio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U 83 dana hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruckshank su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Bridgetowna na Barbadosu. U ovom pothvatu pokazali su neizmjernu hrabrost, snažnu volju i nesalomljiv duh, sve ono što su kao hrvatski branitelji pokazali tijekom Domovinskog rata, izvjestilo je ministarstvo hrvatskih branitelja.

Osim primarnoga cilja, želja naših branitelja bila i upozoriti na veliki problem onečišćenja oceana. Stoga su cijeli pothvat izveli u skladu s ekološkim standardima a na cilj su stigli na Dan planeta zemlje koji je ove godine posvećen klimatskim promjenama, ističu u priopćenju.

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja Medved čestitao je dvojici ponosnih hrvatskih branitelja na ovom povijesnom uspjehu, izrazivši zadovoljstvo što hrvatski branitelji i umirovljeni časnici Hrvatske vojske i na ovakav način doprinose promociji naše domovine u svijetu.

“Dragi Wernere i Martine, ostvarili ste svoj cilj – preveslali Atlantik od Europe do Amerike u slavu Hrvatske i uvrstili Republiku Hrvatsku u društvo 31 zemlje koje su ostvarile to postignuće. Mi u Hrvatskoj smo ponosni na ovaj vaš hvalevrijedan pothvat, te vas s radošću iščekujemo”, poručio im je ministar Medved.

Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrovitelj je projekta “Veslom preko Atlantskog oceana”, koji je dolaskom na cilj dvojice hrvatskih branitelja uspješno realiziran.

Martin i Werner su umirovljeni časnici Domovinskog rata koji su se zbog obrane hrvatske domovine 90-ih vratili iz inozemstva. Sada su u čamcu za prekooceansku plovidbu i koristeći samo vesla, ta dvojica branitelja uspjela preveslati 5.500 kilometara nemilosrdnog Atlantskog oceana.

“Sretni smo što će od sada i Hrvatska u svijetu biti poznata po uspješnom prelasku Atlantskog oceana samo u čamcu na vesla”, zaključili su hrvatski branitelji Martin i Werner.

Foto: MHB

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI