KAD IMA VOLJE, IMA I NAČINA! Poznati hrvatski glumac Zijad Gračić postao obrtnik: Obrtništvo mi daje slobodu i mogućnosti!

KAD IMA VOLJE, IMA I NAČINA! Poznati hrvatski glumac Zijad Gračić postao obrtnik: Obrtništvo mi daje slobodu i mogućnosti!

U Udruženju obrtnika Grada Zagreba održani su izbori za Sekcijuintelektualnih usluga, čije je vodstvo izabrano jednoglasno. Pročelnik sekcije i u novom mandatu je Miljenko Milanović, zamjenica je Matea Sedmak Martinčić, oboje medijski urednici, dok je za tajnika Sekcije izabran poznati hrvatski glumac Zijad Gračić, priopćeno je u srijedu iz Udruženja obrtnika grada Zagreba.

„Obrt mi pruža jedinstvenu mogućnost da se slobodno bavim vlastitim projektima. Kao i većina obrtnika, pun sam ideja i jedva čekam krenuti u realizaciju. U Udruženju obrtnika Grada Zagreba našao sam podršku, dobio konkretne informacije, koje su mi potrebne za još bolje postavljanje projekata, a u rad Sekcije želim se uključiti jer mogu puno dati, imam energije i želim da nam svima bude bolje. Kao tajnik Sekcije trudit ću se unaprijediti obrtništvo u svim segmentima, ali i vratiti kulturu na mapu obrtničkih djelatnosti, jer su kultura i obrt neodvojivi“, kazao je Gračić.

Sekcija intelektualnih usluga Udruženja obrtnika grada Zagreba najveća je obrtnička sekcija u cijeloj Hrvatskoj. U proteklih 10 godina povećala se za čak trećinu i sada broji 2751članica i članova, različitih struka, odmedijskih, marketinških, kreativnih, sportskih, zabavnih, dizajnerskih, do turoperatora i kulturnih djelatnosti.

„Upravo je kultura važan segment zagrebačkog obrtništva koju će od sada promovirati kolega tajnik i naš proslavljeni glumac Zijad Gračić. Uz HNK, sada je njegov drugi dom postalo Udruženje obrtnika u obližnjem Mažurancu. Svi mu želimo dobrodošlicu“, poručio je pročelnik Sekcije Miljenko Milanović.

Novoizabranom vodstvu Sekcije čestitao je predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba, Antun Trojnar, ističući kako Ceh i Sekcija intelektualnih usluga okuplja mnogo poznatih osoba iz javnog života, ali i puno visokoobrazovanih osoba, a sada i obrtnika.

„Izuzetno mi je drago da se u rad UOGZ uključuju i visokoobrazovani našičlanovi. To nam daje novu snagu, novi motiv ali i uvjerenje da obrtništvo ide naprijed u skladu s izazovima aktualnog trenutka. Samo spoj starih tradicijskih obrta i novih intelektualnih obrta  donijetće nam svima bolje sutra“, zaključio je Trojnar.

Foto: PRESS Udruženje obrtnika grada Zagreba

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI