Emirates u potrazi za novim članovima kabinskog osoblja u Hrvatskoj: Atraktivan posao, besplatan smještaj u Dubaiju i druge pogodnosti

Emirates u potrazi za novim članovima kabinskog osoblja u Hrvatskoj: Atraktivan posao, besplatan smještaj u Dubaiju i druge pogodnosti

Emirates, najveća svjetska međunarodna aviokompanija, traži kandidate koji će se priključiti njihovom međunarodnom timu kabinskog osoblja te organizira „Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja“ u ponedjeljak, 24. lipnja točno u 9 sati u hotelu Westin Zagreb (Izidora Kršnjavog 1).

Emirates zapošljava oko 23.000 članova kabinskog osoblja od kojih je trenutno 200 Hrvata. Hrvatice Anamarija Vučičević i Ivana Trojanović Sopić otkrile su kako izgleda jedan mjesec u životu stjuardese.

Prošlog mjeseca Anamarija je posjetila sedam različitih destinacija na trima različitim kontinentima. Ta su putovanja bila kombinacija njenih dužnosti kao članice kabinske posade i slobodnog vremena tijekom godišnjeg odmora za vrijeme kojeg je, među ostalim, posjetila svoju rodbinu u Njemačkoj. Uz to, stigla je posjetiti i svoju obitelj u Hrvatskoj. „U slučajevima kad ne putujem tijekom svojih slobodnih dana uvijek pronađem nešto novo što mogu raditi u Dubaiju. Osjećam se blagoslovljenom što sam okružena tako divnim prijateljima koji su postali moja obitelj. S njima se uvijek zabavim što god radili, od uživanja u kasnom doručku određenim danima u tjednu do, gledanja filmova u nekim od najboljih kina, igranja tenisa, isprobavanja novih kuhinja ili samo ugodne šetnje gradskom šetnicom, parkom Box ili odmarajući na jednoj od mnogih prekrasnih plaža koje Dubai nudi. Prošlog su me mjeseca posjetili i moji stari prijatelji. Budući da je to bio njihov drugi posjet Dubaiju, već smo obavili razgledavanje grada. Ovaj smo put posjetili atrakciju koju do sad nismo stigli, poznati ‘Okvir Dubaija‘. Osim toga, većinu vremena smo proveli uživajući u suncu kraj bazena i na plaži te roštiljajući u pustinji“, otkrila je Anamarija.

Ivana Trojanović Sopić ističe: „S obzirom na to da svaki mjesec putujem na različite destinacije, sretna sam što mogu reći da sam prošli mjesec posjetila osam različitih država i gradova. Neki od njih bili su Bangkok, Hong Kong, Amsterdam, Glasgow i Venecija. Radujem se letovima koji slijede prema prekrasnom Mauricijusu i mom rodnom gradu Zagrebu.“ Ivanu je već nekoliko puta posjetila obitelj, rodbina i prijatelji, a svaki put pronađu nešto novo i zabavno za raditi. Tijekom njihovog prvog posjeta pokazala im je što sve Dubai nudi: Burj Khalifu, mnogo različitih mjesta za šoping, svjetske restorane, prekrasne plaže, noćne klubove, vodene parkove i safari u pustinji. Svojim je gostima također pokazala Grand Mosque u Abu Dhabiju i novootvoreni muzej Louvre. Ivana se smatra sretnicom zbog posla s kojim može putovati i istraživati nove destinacije čak i za vrijeme svojih slobodnih dana. U svibnju je u Hrvatskoj bila gotovo 20 dana (računajući godišnji odmor i slobodne dane) te je to vrijeme iskoristila za druženje s prijateljima i obitelji. Svoj posao voli i zbog prilika i povlastica koje ima: „Naime, ako imamo nekoliko slobodnih dana zaredom, možemo otputovati gdje god želimo koristeći posebne  pogodnosti. Upravo tako sam posjetila Maldive koji su od Dubaija udaljeni samo četiri sata leta. Drugi je primjer mog supruga koji nikad nije posjetio Tajland, a ja sam mu uspjela osigurati kartu za Bangkok te je putovao na letu na kojem sam bila na dužnosti. To je putovanje bilo zaista posebno zabavno i uvjerena sam da ćemo slično nekom prilikom ponoviti.“

Nove pozicije otvorene su za žene i muškarce. Zainteresirani kandidati trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom. Iako nije obvezno, kandidatima se preporuča da ispune online prijavnicu putem internetske stranice Emirates Group careers prije dolaska na „Dan otvorenih vrata“. Više informacija i detalja o selekcijskom postupku može se naći na: http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obvezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Uz to, Emirates traži kandidate koji odražavaju vrijednosti koje kompanija njeguje, poput profesionalnosti, empatičnosti, progresivnosti, vizionarstva i kozmopolitskog svjetonazora. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na selekciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.

Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit „paket“ koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme tijekom boravka u Dubaiju. Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija koje se nalaze na šest kontinenata, a na njih imaju pravo i članovi obitelji te prijatelji zaposlenika.

Među najvažnijim stvarima koje je svladala tijekom inicijalne obuke (Abinitio Training) u školi Emirates Aviation Academy Anamarija ističe timski rad i kako pravilno reagirati u kriznim situacijama. Treningom se gradi samopouzdanje kako bi se stečena znanja primijenila u svakodnevnom životu, pogotovo kad je riječ o medicinskoj obuci pa tako Anamarija sad može procijeniti određena medicinska stanja i pravilno reagirati što smatra velikom prednošću.

Ivana je također oduševljena školom Emirates Training Academy: „Tamo sam upoznala odlične ljude s kojima sam stvorila doživotna prijateljstva. Bili su čak i mom vjenčanju u Hrvatskoj. Sa sigurnošću mogu reći da tijekom obuke steknete samopouzdanje te naučite kako pristupiti putnicima različitih nacionalnosti i kultura. Obuzme vas ponos kad vidite svoje rezultate nakon obuke i koliko ste toga postigli. Postanete timski igrač, naučite raditi za veće i bolje dobro i naposlijetku spoznate kako biti odličan vođa. U školi Emirates Aviation Training Academy uče nas kako biti obazriviji te tamo postajemo dio velike kozmopolitske obitelji. Svaki je dan prepun iznenađena, a ja to najbolje znam jer nakon gotovo pet godina u Emiratesu, i dalje imam mnogo toga za otkriti“, zaključila je Ivana.

Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan od 2017. godine i nudi letove iz zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER. Emirates trenutno leti u više od 150 odredišta u 86 zemalja na šest kontinenata. Kandidatima koji će postati dio kabinskog osoblja aviokompanija nudi priliku za razvoj karijere putem edukacija i jedinstvenog kulturnog i međunarodnog okruženja.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI