HOS reagirao na govor Fumića o žaljenju za Jugoslavijom: “Mi smo ponosni na Domovinski rat. Plačite i kukajte Ivane Fumiću, mi slavimo!”

HOS reagirao na govor Fumića o žaljenju za Jugoslavijom: “Mi smo ponosni na Domovinski rat. Plačite i kukajte Ivane Fumiću, mi slavimo!”

Ivan Fumić govoreći na proslavi na Petrovoj Gori u ime SABA, izrazio je žalost za bivšom državom Jugoslavijom nesretan što su mu “nakon 45 godina kojekakvi idioti, ustaše i bitange, upropastili državu”.

Na sramotan govor Ivana Fumića reagirali su iz Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (UDHOS), a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Mi, pripadnicu HOS-a, u jednom se slažemo s Fumićem. Hrvatski branitelji, u koje pripadaju i Hrvatske obrambene snage (HOS), upropastili su njegovu državu. I sretni smo zbog toga. Mi slavimo, a vi, Fumiću, plačite. Vi kukate slaveći zločin, mi se radujemo jer slavimo slobodu”.

Fumić je na Petrovoj Gori 1991. godinu usporedio s 1941., nahvalio bivšu državu, komunizam i socijalizam i time pokušao rehabilitirati zločinački režim Titove komunističke partije.

“Gradili smo socijalizam, a onda su nakon 45 godina došli karijeristi, sebičnjaci i kojekakvi idioti i upropastili nam državu. Došle su kojekakve ustaše i bitange izvana i ponovili 1941. godinu…”

Što reći čovjeku koji hrvatske branitelje naziva “bitangama i idiotima”. Citirati riječi Vlade Gotovca iz govora majkama u Zagrebu: “Umrijet ćeš u pustoši vlastitog srca…”. U stavovima Ivana Fumića i generala JNA Andrije Rašete o hrvatskim braniteljima nema bitne razlike.

Danas znamo dugo prešućivanu istinu da je ulazak partizana u Zagreb 8. svibnja 1945. bio “tragičan dan hrvatske povijesti” jer je u mnogo čemu sličan ulasku JNA u Vukovar kad su izvukli ranjenike iz bolnica i počinili masovne zločine. Samo što je u Zagrebu bilo na desetine Ovčara pa su razmjere tragedije još veće.

Tragovi zločini vuku se do Bleiburga i nazad, kroz Križne putove pa ni danas s pouzdanošću ne znamo koliko je vojnika i civila stradalo na tim marševima smrti.

Da smo mi kao narod i država bili oslobođene 1945. ne bi se trebali oslobađati 1995. u akcijama Bljesak i Oluja. Hrvatska vojska je u tim operacijama pokazala da je najbolji proizvod hrvatskog naroda u njegovoj povijesti.

U svijesti Ivana Fumića ne postoji mjesta za poštivanjem ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine zakona i poštovanja ljudskih prava. U njihovoj kulturi nema mjesta uspomenama na pobijene u stravičnim zločinima koje je počinila vojska i ideologija kojoj je on pripadao.

Istina je preduvjet svake pomirbe, a u svijesti Ivana Fumića nema mjesta za istinu.

Kad bi se na trenutak mogli spustiti na Fumićevu razinu mirne duše bi mu mogli odgovoriti: “Fumiću, tko te jebe! Kukaj i plači! Mi smo ponosni na Domovinski rat. Ti zagovaraš i slaviš zločin, a mi slavimo slobodu.”

Što drugo reći čovjeku za koga su hrvatski branitelji “kojekakve bitange i idioti”, navodi se u priopćenju Saveza udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga.
SAVEZ UDHOS priopćenje za javnost plačite i kukajte Ivane Fumiću, mi slavimo

Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI