Jug CO bolji od Partizana

Jug CO bolji od Partizana

U susretu 8. kola regionalne vaterpolske Jadranske lige Jug CO je u Dubrovniku pobijedio Partizan 15-10 ostvarivši i osmu pobjedu.

Jug CO je tako pobjedom ušao u novu godinu. Domaćin, koji je nastupio bez kapetana Marka Bijača i Marka Ivankovića je sjajno ušao u utakmicu i nakon prve četvrtine je vodio 7-2. Drugu su dobili gosti 3-1, no u trećoj dionici Jug je slavio 5-2 i potom mirno priveo susret kraju.

Viktor Rašović, s pet postignutih golova bio je prvi strijelac Juga, Vincenzo Renzuto dodao je tri, Xavi Garcia dva dok su po jednim precizni bili Loren Fatović, Luka Lončar, Hrvoje Benić i Luka Lozina. Toni Jarak skupio je osam obrana. God gostiju najefikasniji je bio Marko Janković s tri gola.

“Mogu reći da sam zadovoljan utakmicom i igrom. Početak je bio odličan. Nismo znali kako ćemo krenuti s obzirom da nije bilo Bijača i Ivankovića, ali smo krenuli jako dobro. Obrana je imala dobrih strana. Istina, imali smo i nekoliko nespretnih te loših intervencija u obrani nakon što su nam se odbile neke lopti, ali sve u svemu sam zadovoljan kako s obranom isto tako i s napadom” kazao je Jugov trener Vjeko Kobešćak.

U hrvatskom okršaju Mladost je na Savi pobijedila riječko Primorje 16-8. Mladost je već nakon prve dvije četvrtine vodila 10-4 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Mladost su do pobjede predvodili Cosmin Alexandru s pet i Andrija Bašić sa četiri gola. Kod gostiju najefikasniji je bio Duje Peroš sa četiri gola.

Splitski Jadran je pobijedio Budvu 13-7, dok je POŠK izgubio na gostovanju kod Primorca 4-8. Identičnim rezultatom je Mornar Brodospas poražen kod Jadrana iz Herceg Novog.

Jugaši su nakon osam kola na prvom mjestu s maksimalnih 24 boda. Mladost je druga sa 19 bodova, Jadran HN je treći sa 17 bodova, Mornar BS na četvrtom mjestu ima 13 bodova, a zatim slijede Jadran ST i Partizan sa po 10 bodova. POŠK ima osam bodova, Primorac i Primorje EB po šest, a na začelju je Budva s tri boda.

Autor/HINA/

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI