Jubilarni 200. nastup “Krila Oluje” na mitingu u Belgiji

Jubilarni 200. nastup “Krila Oluje” na mitingu u Belgiji

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) „Krila Oluje“ otputovala je u petak u Kraljevinu Belgiju gdje će 15. rujna 2019. na međunarodnom vojnom zrakoplovnom mitingu „Sanicole Airshow“ u zrakoplovnoj bazi Kleine Brogel imati jubilarni 200. nastup,  priopćeno je iz baze Zemunik.

To je treće gostovanje “Krila Oluje” u Belgiji i njihovo prvo sudjelovanje na manifestaciji “Sanicole Airshow”. Prije su nastupali u zrakoplovnim bazama Koksijde 2009. i Florennes 2012., a posebno su dobre odnose razvili s njihovim “RBAF F-15 Solo Display”.

Prije polaska iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, vođa grupe satnik Darko Belančić istaknuo je kako će gostovanje u Belgiji biti posebno zabilježeno zbog jubilarnog 200. nastupa.

“Nastupom u Belgiji završavamo našu ovogodišnju sezonu međunarodnih nastupa. I ovoga puta spremni i s puno energije i strasti želimo na najbolji način predstaviti Hrvatsku vojsku i svoju domovinu”, istaknuo je satnik Belančić.

Uz pilote grupe u Švicarsku je s helikopterom krenulo i 10 zrakoplovnih tehničara kao tehnička potpora oko pripreme aviona Pilatus PC-9M na kojima lete „Krila Oluje“.

“Krila Oluje” su do sada imala 199 nastupa, od kojih 143 u Republici Hrvatskoj i 56 u inozemstvu, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

Uz vođu grupe satnika Darka Belančića u grupi još lete bojnik Ivan Anđić kao lijevi pratitelj i satnik Goran Grgić kao desni pratitelj, bojnik Zvonimir Mravunac je repni pratitelj, dok su vanjski lijevi i desni pratitelji natporučnici Denis Živaljić i Marko Novković, navodi se u priopćenju. (Hina)

Foto/ HRZ/ M. Karačić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI