Jesu li svi političari isti? Vesna Škare Ožbolt je osoba koja može grad povući u preporod i daljnji razvoj koji Zagrepčani zaslužuju

Jesu li svi političari isti? Vesna Škare Ožbolt je osoba koja može grad povući u preporod i daljnji razvoj koji Zagrepčani zaslužuju

Vjerojatno ste primjetili jumbo plakat sa znakovitom porukom „Dolazi nam gradonačelnica“ i osjetili nalet proljetnog povjetarca u ovim hladnim zimskim danima. Kad čovjek vidi takvo što osjeti da dolaze promjene koje mnogi priželjkuju, jer nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt stiže na lokalne izbore za gradonačelnika metropole s jasnim korektnim i poštenim odnosom prema građanima.

Ako ćemo baš u detalje, Škare Ožbolt je bila voditeljica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja što drži jednim od svojih najvećih uspjeha jer se sve dogodilo bez ispaljenog metka, bez izgubljenih života i daljnjih stradanja. Nakon demokratskih promjena 1990. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova gdje je radila na otvaranju ureda RH u inozemstvu. 1991. postaje savjetnica predsjednika Franje Tuđmana za odnose s javnošću i njegova glasnogovornica. Ono što je vrlo važno je to da nije bila član Saveza komunista. Snažno brani političke odluke prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Dobitnica je Medalje Vukovar, Reda hrvatskog pletera, hrvatskog trolista i Katarine Zrinske. No, bit će prigode da Vesna Škare Ožbolt pokaže glavnim akterima domaće političke scene da nisu baš svi isti.

Nema sumnje da bi izborom gradonačelnice počeo jedan korektan i do sada neviđeno transparentan odnos gradske uprave prema zagrebačkim poreznim obveznicima. Gotovo da se osjeti posljednjih dana kako nema više pozitivne energije koja je prijeko potrebna da bi se Zagreb razvijao onako kako to žele njegovi stanovnici. Jedno je sigurno, nitko nije za produljenje ovakve klime kakva sada vlada u Zagrebu, Nitko više nije za oblak Bandićevih afera koji se natkrilio nad metropolom pa zato i kandidatura Vesne Škare Ožbolt najavljuje neko novo ljepše proljeće.

Sigurno je da kod nje neće biti kumova i pajdi koje treba namirivati, a uskoro će se i sami građani moći uvjeriti da zaista stiže gradonačelnica koja će služiti građanima a ne da građani služe gradskoj upravi. U njoj ima odlučnosti i hrabrosti i petlje da dirne u sve ono što je sada loše. Zato, vjerujemo da će Zagrepčani prepoznati u Vesni Škare Ožbolt osobu koja može Zagreb povući u preporod i daljnji razvoj koji Zagreb zaslužuje.

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI