JESMO LI JOŠ UVIJEK NAROD NADE I LJUBAVI? PATRIOTIZAM, DOMOLJUBLJE I SPREMNOST ZA VLASTITI NAROD!

JESMO LI JOŠ UVIJEK NAROD NADE I LJUBAVI? PATRIOTIZAM, DOMOLJUBLJE I SPREMNOST ZA VLASTITI NAROD!

Hrvatski narod mogao bi reći da su bili sretni, ne samo sretni zbog kršćanskog morala nego jer su nastojali djelovati na osnovi čvrstih moralnih ideja, kriterija i mudro su držali svoj nacionalni identitet ne dozvolivši da se krivotvori njihova prošlost.

Da bi narod bio pošten mora uvijek znati priznati pogrešku i kazati da su se istinski preobrazili i da su postali novi ljudi.

Naravno shvaćate da ciljamo upravo na činjenicu kako su Hrvati nasjeli na priče HDZ-a i dozvolili da mutna ekipa sruši bivšu Hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Ok. Svaki narod mora proći svoju katarzu kao što to čini hrvatski s aktualnim predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali u jednom dijelu svojeg života hrvatski narod će morati shvatiti da je išao pogrešnim putem, bez posredovanja Vjere, Crkve, Obitelji na kraju dolaze do spoznaja da su prevareni, izigrani. I, što sad.

Kolinda Grabar-Kitarović, kao prva hrvatska predsjednica u povijesti hrvatske države, dužnost je preuzela 15. veljače 2015. i obnašala tu časnu dužnost do 18. veljače 2020.

Povratak bivše predsjednice u politiku donio bi povratak “domoljubnog duha” među hrvatske birače, u hrvatsku politiku.

Ova sada ekipa ugrađena u hrvatski politički sustav narodu donosi samo proživljavanje ljudske patnje i Hrvatima i Hrvaticama ništa trenutno ne daje nadu da će pobjediti najveće zlo, neimaštinu.

Kada narod zađe u zlatne godine svoje povijesti, često lista stranice svoje povijesti te se prisjeća najdražeg razdoblja.

Duh domoljublja, duh jednog vremena još uvijek živi u sjećanju Hrvata i Hrvatica, zadržao se u sjećanju i naših starijih generacija koje iznenada ispuni čežnja i nostalgija za domoljubnim nabojem hrvatskoga naroda.

Svatko od nas se bar jednom u zadnje dvije godine zapitao: Kako je moglo biti kao i prije, kako je bilo na početku.

Doista, hrvatski narod mora razmisliti gdje je pogriješio i zašto. Ljudske duše su zrcala u kojima se zrcali naš identitet.

Zapitajmo se koliko smo samo puta zažmirili na oba oka, a ne samo na jedno, na nepravde i zlo kojima je bila izložena bivša Hrvatska predsjednica, na nepravdu kojom je bila izložena potpuno naivno i nevino.

Koliko smo samo puta iz samog vlastitog egoističnog interesa podržavali sve što je bilo kontra prve hrvatske predsjednice.

Sustavno se medijski, nevladinim udrugama, paraobavještajnim mračnjacima i novim tehnologijama ljude onemogućavalo da misle svojom glavom, uništavala se u njima volja da sami odlučuju o sudbini svoje zemlje.

Laži, iluzije postali su internetska stvarnost i većina ljudi je te laži i iluzije prihvatila kao istinu. I tu smo sada gdje jesmo. Žalosno ali grubo istinito.

“Slušat ćete, slušat, a ne ćete razumjeti: Uši začepiše. Oči zatvoriše, Da očima ne vide, Da ušima ne čuju, Srcem ne razumiju”. Eto, tako je otprilike izgledala situacija na predsjedničkim izborima.

Stavimo ruku na srce i pokajmo se, jer smo šutke podržavali sve iz političkog sustava kojije  činio to što je činio, ali velika većina Hrvata i Hrvatica je bila dio toga, zbog čega danas snose dio moralne kolektivne odgovornosti za zlo koje je činio taj nakaradni politički sustav.

Hrvatski narod se voli pozivati na vjeru ali vjera se potvrđuje djelima a ne riječima. Svaki čovjek je onoliko kršćanin koliko se u svojemu životu poistovjećuje sa slabima, bolesnima, bijednima, ugnjetavanima pa i moralno posrnulima.

Mnogi hrvatski velikani u našoj povijesti postali su hrvatski velikani zbog svoje ljubavi prema hrvatstvu i obrani identiteta opstojnosti hrvatskog naroda.

Dakle da ponovimo, Hrvatima se postaje osjećajno, dobrovoljno i svjesno. Spremnost na žrtvovanje za vlastiti narod.  Bez emocija, bez ljubavi, bez opijenosti i zanesenosti domoljubljem, nema ni Hrvatske države.

Poruka koju moramo izvući je, da su Hrvati najjači kad su zajedno.

“Ne sudite da ne budete suđeni. Jer sudom kojim sudite biti ćete suđeni! I mjerom kojom mjerite – mjerit će vam se!

Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI