Na Trgu bana Jelačića održala se akcija udomljavanje je fora “Šapa gore za volontere”

Na Trgu bana Jelačića održala se akcija udomljavanje je fora “Šapa gore za volontere”

Četvrti puta ove godine održala se akcija Udomljavanje je fora pod nazivom Šapa gore za volontere. U skloništu za napuštene životinje u Dumovcu djeluje pedesetak volontera koji odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi se družili s napuštenim psima i tako im dali bar malo ljubavi. No volontera nikad nije dosta pa je volonterka Petra Štefanac pozvala sve one koji su voljni pomoći životinjama i sve one koji imaju nekakav višak vremena da dođu u azil i pomognu životinjama.

Uključite se u volontiranje, naglasila je Petra, jer to je nešto što mijenja život na bolje kod svakog čovjeka.

Kastriranje napuštenih pasa i čipiranje kućnih ljubimaca u središtu su pozornosti nacrta teksta odluke koji će se naći i pred gradskim zastupnicima u Skupštini o čemu nam je više rekao Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u čijem se sastavu nalazi sklonište za napuštene životinje u Dumovcu.

Ja sam bio na čelu koordinacijske skupine odnosno povjerenstva za donošenje odluke o držanju kućnih ljubimaca grada Zagreba, rekao nam je Damir Skok, i sretan smo što smo izbistrili nacrt teksta koji će ići pred stručna tijela gradonačelnika a potom i u Skupštinu grada. Mislim da je riječ o iznimno dobrom tekstu i nađen je jedan dobar model po kojem će se kazniti neodgovorni vlasnici a i riješit će se nekontrolirani uzgoj pasa. No, isto tako će se po toj odluci kvalitetno kontrolirati čipiranje pasa u gradu. Milim da odgovoran odnos prema kućnim ljubimcima mora postojati I svi naši napori su baš išli u tom smjeru, rekao je Damir Skok.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI