Na Trgu bana Jelačića predstavljen novi Touareg “Volkswagenov Super star”

Na Trgu bana Jelačića predstavljen novi Touareg “Volkswagenov Super star”

Za one koji vole Volkswagenove aute zasigurno će dirnuti u srce novi Touareg koji je danas predstavljen na Trgu bana Jelačića ,a premijerno prikazan na zagrebačkom Autoshowu na kojem je dobio titulu Super star. No, kad vam zaigra srce od ljepote kad pogledate cijenu u pretprodaji koja je 525 tisuća kuna možda će te ipak za sada odustati. No, lijepo ga je vidjeti i zamišljati se za volanom jer ovaj najnoviji model Volkswagena predstavlja prekretnicu koja je dio velike ofenzive modela i tehnologije ove tvornice. Svi će svakako biti oduševljeni njegovim dizajnom, inovativnim sustavima sigurnosti te vrhunskom kvalitetom materijala što ga lansira na vrh visoke klase u SUV segmentu.

U pretprodaju je ovaj ljepotan krenuo s dizelskim motorom s motorom od 286 KS ali je tijekom rujna krenula i slabija verzija dizelskog motora sa 231 KS. Ovaj Touareg je nesumnjivo najnapredniji Volkswagen, Opremljen je najmodernijim sustavima povezivosti i sustavom udobnosti, svjetala i potpore u vožnji čime zapravo pokazuje put budućnosti, a najveća su mu tržišta Europa, Kina i Rusija. U cijelom je svijetu dosada prodano skoro milijun vozila prve i druge generacije a nova generacija pruža udobnost i dinamiku kao i njegovi prethodnici, ali je tehnološki najprogresivniji Volkswagen.

S progresivno koncipiranim Touaregom njemačka tvornica nudi model čiji je innovision Cockpit već danas predložak za digitalnu unutrašnju budućnost. Sigurnost i udobnost, dva spojena aduta koji će oduševiti vozače svih modela viših klasa koji obožavaju dizajn i tehnologiju. Kad se zaviri u Cockpit odmah se uočava 12,3 inčni zaslon digitalnih instrumenata kao i 15 inčni TFT dodirni zaslon vehnuskog infotaiment sustava Discover premium spajaju u novu, digitalnu jedinicu za rukovanje, informiranje, komunikaciju i zabavu.

Preko sustava Innovision Cockpit vozač prilagođava sustave potpore i dinamike te konforne sustave prema svom ukusu, pa ga na taj način zapravo persnalizirate. Jednom riječju ako čete ga kupiti nećete biti taj koji se prilagođava autu nego će se on prilagoditi vama i vašim potrebama. Što se tiće sigurnosti valja naglasiti svjetla za noćnu vožnju !Night vision! Koja pomoću toplinske kamere u mraku raspoznavaju ljude ili životinje. IQ Light-Led Matrix glavnih svjetala je interaktivna regulacija dugih i kratkih svjetala pomoću kamere a sve te novine su umrežene preko središnjeg upravljačkog uređaja.

Povećanjem vanjske dužine povećao se i volumen prtljažnika a udobnost je pričaza sebe.. U usporedbi s prethodnim modelom komforne su karakteristike poboljšane inovativnim značajkama poput novorazvijenih masažnih sjedala. Puno je toga o čemu se može pisati ali i ovo navedeno je dovoljno da se shvati o kakvom je autu riječ. Ne sumnjamo da će svatko tko sjedne za njegov upravljač odmah postati zaljubljen u novi Touareg ali, rekli smo, ta ljubav košta preko pola mijuna kuna. No, ne treba gubiti nadu a do tada uživajte bar u pogledu na njega. Jer on prikazuje mali dio budućnosti koji nas čeka od novih automobila.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI