“DOMAĆE JE DOMAĆE” Još danas i u petak će se Jelačić placom širiti mirisi domaće hrane proizvedene u braniteljskim OPG-ovima

“DOMAĆE JE DOMAĆE” Još danas i u petak će se Jelačić placom širiti mirisi domaće hrane proizvedene u braniteljskim OPG-ovima

Na središnjem zagrebačkom trgu još u petak možete obići četvrtu po redu mnifestaciju “Domaće je domaće” koju organizira Udruga branitelja Panonija. Do sada su brojni Zagrepčani obišli štandove branitelja-poljoprivrednika i članova udruge koji su ponudili brojne proizvode koji su rezultat rada njihovih OPG-ova.

Usporedno s otvaranjem manifestacije rekao nam je predsjednik udruge Pavo Baotić u dogovoru s ministrom branitelja organizirali su neformalni okrugli stol.

“Zaključak je da naša udruga može preuzeti mjesto kao proizvođačka organizacija a samim tim se nudi mogućnost za povlačenje sredstava iz EU fondova koji bi pokrivali osnovne troškove udruge. To su troškovi pripremanja i čuvanja naših proizvoda prije samog izlaska na tržište, troškovi putovanja na sajmove te troškovi smještaja. U dogledno vrijeme ćemo svakako vidjeti što se može napraviti po tom pitanju, kaže Baotić.

Što se tiće europskog parlamenta udruga nije dobila poziv da se tamo pojavi, naglašava Baotić, ali su spremni da pokažu svoje proizvode. Raduje i činjenica da je iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović stiglo pismo potpore za projekt, ali ostaje i žal što predsjednica nije osobno došla podržati branitelje, jer ipak je riječ o jednoj lijepoj priči.

Manifestacija je dvosmjerna – naglašava Baotić – “mi smo pokazali što proizvodimo a vjerojatno će se nešto i zaraditi, a grad Zagreb je dobio manifestaciju u središtu grada koji je zanimljiv i građanima i turistima. Naš je projekt i turistički, i kulturni, edukativni pa gospodarstveni. Moramo zahvaliti gradu Zagrebu što nas prima i što će nas primati i dalje, a ako bude zdravlja mi nećemo siguno odustati. No, moram naglasiti da nas ministarstvo poljoprivrede doživljava onako malo po strani a mi se ništa ne razlikujemo od drugih poljoprivrednih proizvođača”, kazao je Pavo Baotić.

“Zainteresiranost branitelja grada Zagreba je za proizvodima članova udruge velika. Dolaze i kupnjom podržavaju svoje kolege. Neku posebnu suradnju s udrugama nismo napravili, kaže tajnik udruge Nenad Kračun. “Imamo vrlo dobru suradnju s uredom za branitelje. Moram naglasiti da nam i ministarstvo branitelja pomaže, a ministar Tomo Medved je obećao još bolju suradnju jer tu je riječ o obiteljima branitelja, rekao je.

Podršku im je došao dati i umirovljeni Brigadni-general legendarni Zvonko Peternel.

Ako želite kupiti domaću i provjerenu hranu imate još priliku u petak ako već niste to obavili do sada.

Uglavnom, još danas i u petak će se Jelačić placom širiti mirisi domaće hrane proizvedene u braniteljskim OPG-ovima.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI