Je li zagrebački gradonačelnik Tomašević provozan u gepeku?

Je li zagrebački gradonačelnik Tomašević provozan u gepeku?

Neprovjerena priča kruži da je aktualni zagrebački gradonačelnik u predizbornoj kampanji bio u gepeku nečijeg automobila iz Pripuzove skupine? Možda ugovori o suradnji potvrđuju istinu?

Na njihovu sumnju navodi obrazloženje Renata Peteka koji navodi da je Tomašević potpisao više ugovora s Pripuzovom tvrtkom nego pokojni gradonačelnik Milan Bandić za svog cijelog djelovanja.

Nakon vijesti o nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda da Zastupnik SDP-a u Skupštini Grada Zagreba, Renato Petek mora platiti C.I.O.S Grupi d.o.o. 50 tisuća kuna, zbog komentiranja službenih podataka o poslovanju Grada i Holdinga s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe poslije Bandićeve smrti te komentiranja informacija koje su javnosti postale dostupne u aferi Agram, oglasio se Renato Petek.

Petekovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Kao da me pogodio kamion CIOS-a – bila je moja prva reakcija na vijest o nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda da sam kriv jer sam u jednom mediju poslije Bandićeve smrti iznosio i komentirao službene podatke o poslovanju Grada i Holdinga s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe te komentirao informacije koje su postale dostupne javnosti u aferi Agram.

Moj odvjetnički tim već priprema žalbu, jer ne smatram da su moje izjave bile usmjerene narušavanje poslovnog ugleda i časti tvrtke C.I.O.S. GRUPA d.o.o. već dio mog posla koji volonterski obavljam kao zastupnik građana: borba za istinu, informiranje i potpunu transparentnost! Nikada neću prestati biti kakav jesam, s istim vrijednostima i stavovima o istini, otvorenosti i transparentnosti! Ranije, usprkos Bandiću, a danas usprkos Tomaševiću!

Takav sam i sada, za vrijeme vladavine Tomaševića, koji ne da nije ispunio jedno od glavnih obećanja, provedbu revizije poslovanja Grada i Holdinga s privatnim tvrtkama, već u godinu i pol dana s tvrtkama Petra Pripuza ima više aktivnih okvirnih sporazuma i ugovora od Bandića, a ukupan iznos istih je premašio one koje je Milan Bandić s Pripuzom ugovorio u deset godina. Nadam se da će u Zagrebu jednom zaista zaživjeti prava promjena u upravljanju i transparentnosti, koju ovaj napaćeni Grad i građani konačno zaslužuju. Kao i cijela Hrvatska.

Objavljivanjem brojnih ugovora i podataka za vrijeme Bandićeve vladavine o poslovanju njihovih tvrtki s Gradom dobio sam od njegovih prijatelja tužbe čiji postupci su još uvijek u tijeku.

Smatram da je moja dužnosti kao zastupnika građana u Gradskoj Skupštini javno izražavanje političkih stavova, kritiziranje poslova od javnog interesa koji se obavljaju pod sumnjivim okolnostima, iznošenje sumnji na kaznena djela ili na druge nezakonite radnje osoba koje surađuju ili su kooperanti društava u vlasništvu Grada Zagreba. Predmet mojih objava nisu pitanja poslovanja društva u privatnom vlasništvu, već njihovi ugovorni odnos s poduzećima u strukturi i vlasništvu Grada Zagreba. Bavio sam se pitanjima o transparentnosti tih poslova i to iz aspekta javnih natječaja i dogovaranja i isplaćivanja naknada za izvršenje tih poslova. Smatram da je rasprava o takvim pitanjima u javnom interesu jer je legitimno pravo javnosti znati kamo se usmjerava novac iz Gradskog proračuna i Gradskih poduzeća. Kao političar i zastupnik u Gradskoj Skupštini imam pravo i obvezu javnosti učiniti dostupnim informacije i komentar takvih poslova.

Od Bandića se nije mogao očekivati da promjeni smjer u kojem se išao, no Tomaševićje imao potpuno otvorenu priliku za zaokretom. Ne da ju nije islorisrio, već ju je upropastio. Nisam fokusiran na bilo koju osobu, ni Pripuza, ni Bandića, niti Tomaševića. Cilj mog je političkog djelovanja je da od onih koji su ne pozicijama gdje bi morali pokazati čistoću i liderstvo, biti uzoriti primjer, tražimo više i bolje, a minimalno ono što su obećali učiniti”, rekao je gradski zastupnik Renato Petek u otvorenom pismu za N1.

Autor/ Totalno/ Izvor/ N1/ Foto: Screenshot/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI