Kovač : Izložba o Jasenovcu nastavak nametanja kolektivne krivnje i genocidnosti Hrvatima

Kovač : Izložba o Jasenovcu nastavak nametanja kolektivne krivnje i genocidnosti Hrvatima

Srbijanska izložba o Jasenovcu u UN-u nastavak je nametanja kolektivne krivnje i genocidnosti Hrvatima, ocijenio je u petak predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač i rekao kako Hrvatska treba aktivno razgrađivati tu višedesetljetnu kampanju baziranu na manipulacijama i stvaranju neprijateljstva prema Hrvatima.

“To što današnja službena Srbija čini već je viđeno u komunističkoj Jugoslaviji. Riječ je o nastavku kampanje nametanja kolektivne krivnje i genocidnosti Hrvatima. Protiv toga se svojedobno snažno borio i Franjo Tuđman koji je 1989. ustvrdio ‘da su ustaški zločini i za toliko puta manji, za koliko ih puta umnožavaju, bili bi još uvijek užasni i golemi!’ pa se sugestivno zapitao nema li sustavno umnožavanje žrtava ‘svrhu stvaranja crne legende o povijesnoj krivnji čitavog hrvatskog naroda, koju tek valja ispaštati?!”, napisao je Kovač na svojoj Facebook stranici.

Smatra i da za Hrvatsku nema drugog rješenja doli aktivnog razgrađivanja ovakve višedesetljetne kampanje bazirane na manipulacijama činjenica i ciljanom stvaranju neprijateljstva prema Hrvatima.

Hrvatska je u četvrtak optužila Srbiju da izložbom o Jasenovcu u sjedištu UN-a u New Yorku “manipulira i plasira lažne podatke”, a stradanja žrtava u tom ustaškom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata koristi u “propagandne svrhe”.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) osuđuje pokušaj da se prostor UN-a postavljanjem srbijanske izložbe o logoru Jasenovac iskoristi za manipulacije i plasiranje lažnih podataka”, reklo je ministarstvo u odgovoru na Hinin upit o izložbi.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI